Antena 3 CNN Actualitate Patron de local din Sectorul 5, după anunțul lui Piedone: Noi cum ne mai plătim angajații? O să atacăm decizia, vorbim cu avocații

Patron de local din Sectorul 5, după anunțul lui Piedone: Noi cum ne mai plătim angajații? O să atacăm decizia, vorbim cu avocații

Patronii de restaurante reacționează după anunțul primarului Cristian Piedone privind noi restricții de circulație și funcționare pentru localurile din Sectorul 5. Aceștia spun că vor apela la avocați pentru a contesta măsurile și se plâng că nu mai pot susține afacerile, după atâtea perioade în care au avut activitatea blocată.

Patron de local din Sectorul 5, după anunțul lui Piedone: Noi cum ne mai plătim angajații? O să atacăm decizia, vorbim cu avocații
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    24 Mar 2021   •   18:40

"Măsurile sunt discrimnatorii. Restaurantele care sunt în Sectorul 5 funcționează după noul program. Cele din celelalte sectoare funcționează după programul stabilit de Guvern.", spune un proprietar de restaurant din Sectorul 5.

"De săptămâna viitoare vremea se încălzește iar acel clienți care veneau în sectorul 5 se vor îndrepta spre restaurantele din celelalte sectoare.

Cum o să ne plătim angajații? Cum ne putem susține financiar afacerea?

Este doar activitatea pe terasă, așa cum este legea la ora actuală. În weekend sunt cei mai mulți clienți. Lumea are serviciu, vinerea nu prea avem clienți dar sâmbătă, duminică, vin clienți. Și în limita legalității, în cei 30%, respectând distanțele între mese, terasă noastră este ocupată.

O să atacăm decizia. Vorbim cu avocații și vedem despre ce e vorba."

Restricţiile anunţate de primarul Cristian Popescu Piedone sunt destinate reducerii mobilității populației 

"Pentru a proteja sănătatea cetățenilor din Sectorul 5 și nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului, după cum urmează:

- LUNI – VINERI - mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00

- SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ - mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.

Programul farmaciilor nu va fi afectat.

Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.

Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:

- LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00

- SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00." a comunicat, miercuri, Primăria Sectorului 5.

×
Parteneri
Noi detalii despre DJ Lalla, tânăra moartă la Mamaia
x close