Antena 3 CNN Actualitate Trei români au murit, iar alţi nouă au fost grav răniţi într-un accident de autocar în Bulgaria

Trei români au murit, iar alţi nouă au fost grav răniţi într-un accident de autocar în Bulgaria

Trei români au murit pe loc, iar alţi nouă au fost grav răniţi, noaptea trecută, într-un terifiant accident de autocar produs în Bulgaria.

Trei români au murit, iar alţi nouă au fost grav răniţi într-un accident de autocar în Bulgaria
Sursa foto: trud.bg
de Alin Tarnovschi    |    06 Aug 2022   •   11:29

Update 13.25. Potrivit ultimelor informaţii oferite de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), trei dintre cei patru oameni care au murit în accident sunt români, iar al patrulea este cetăţean turc.

Cumplitul accident s-a produs în jurul orei 01.30, pe drumul dintre Ruse şi Veliko Tarnovo, între localităţile Kutsina şi Polikraishte.

Un autocar în care se aflau 25 de pasageri, dintre care şapte cetăţeni turci şi 18 români, care se întorceau de la Istanbul şi mergeau către Bucureşti.

La un moment dat, şoferul autocarului a pierdut controlul direcţiei, a spulberat un autoturism înmatriculat în Olanda, a ieşit de pe şosea, a smuls din rădăcini un copac şi s-a oprit după aproximativ 250 de metri.

Chiar înainte de impact, trei oameni s-au dat jos din autoturism, lucru care le-a salvat viaţa. Maşina lor a fost efectiv strivită de autocarul românesc scăpat de sub control.

Autocar românesc, accident devastator în Bulgaria

Impactul cu copacul a distrus partea stângă a autocarului, iar patru români şi-au peridut viaţa. Alţi nouă au fost striviţi de fierul contorsionat al autocarului şi au fost scoşi după intervenţia echipajelor de descarcerare.

Cei nouă români, grav răniţi, scoşi de pompieri din autocarul distrus au fost transportaţi de urgenţă la spitalul regional din Veliko Tarnovo.

Jurnaliştii bulgari de la trud.bg scriu că, cel mai probabil, cauza accidentului a fost viteza excesivă şi faptul că şoferul autocarului românesc ar fi putut adormi la volan.

Totuşi, poliţiştii bulgari au deschis o anchetă şi continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs tragedia cu români.

Patru români au murit, iar alţi nouă au fost grav răniţi într-un accident de autocar în Bulgaria

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din România, reacţie oficială

"În această dimineață, în jurul orei 01:30, un  autocar înmatriculat în România, la bordul caruia se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români, a fost implicat intr-un accident rutier în Bulgaria.

Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte ( Regiunea Veliko Tarnovo).

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma tragicului eveniment, patru pasageri au fost declarați decedați.

La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență  s-a decis  trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București - Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români.

De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români.

La acest moment,  echipa medicală din România evaluează  din punct de vedere medical starea pacienților,  alături de echipa medicală bulgară", se arată în comunicatul DSU.

Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziţie un număr de asistenţă

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Sofia a fost notificată pe telefonul de urgență de către un cetățean român cu privire la un accident rutier produs în data de 6 august 2022, în jurul orei 5:30, în zona Veliko Tarnovo, și în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România. 

Potrivit informațiilor preliminare obţinute de reprezentanții ambasadei, în urma acestui accident, patru persoane au decedat și nouă au fost rănite. Ancheta autorităților bulgare cu privire la acest accident este în desfășurare.

O echipa consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice s-a deplasat la locul accidentului pentru acordarea de asistență consulară, conform competențelor legale și în funcție de solicitări.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758", se arată într-un comunicat al MAE.

×
Subiecte în articol: accident autocar Bulgaria
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close