Comunităţile care produc energie verde vor primi mai mult sprijin din partea Uniunii Europene. Comitetul Regiunilor a avizat pozitiv planul pentru dezvoltarea acestora, pe baza unui raport făcut de un primar din România. Scopul final al măsurilor este reducerea dependenţei de combustibilii fosili dar şi scăderea substanţială a facturilor pentru cetăţeni.
Avizul Comitetului Regiunilor este foarte important atât pentru România cât şi pentru celelalte state membre pentru că trasează un ghid pentru dezvoltarea egală a regiunilor. Ţara noastră este unul dintre statele europene cu cel mai mare potenţional pentru energie verde, incluzând aici şi energia produsă de eoliene, din biomasă sau biogaz.
Investiţiile în energie verde trebuie încurajate cu atât mai mult cu cât sursele convenţionale de energie sunt din ce în ce mai costisitoare. Astfel, schimbând modul de obţinere a electricităţii, de exemplu, populaţia poate plăti mult mai puţin lună de lună, reuşind să facă economii majore.
În martie, anul viitor, Bucureştiul va găzdui, în premieră, Summitul European al Oraşelor şi Regiunilor. Este cea mai mare reuniune a primarilor şi reprezentanţilor regionali din întreaga Europă, iar printre subiectele abordate va fi şi cel al producerii de energie verde.