Antena 3 CNN Actualitate Premierul Sorin Grindeanu: „Lucrurile au scăzut drastic ca şi încasări în două domenii sensibile”

Premierul Sorin Grindeanu: „Lucrurile au scăzut drastic ca şi încasări în două domenii sensibile”

Premierul Sorin Grindeanu: „Lucrurile au scăzut drastic ca şi încasări în două domenii sensibile”
Sursa foto: Foto: presidency.ro
03 Mar 2017   •   13:14

Update: După discuţiile cu ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, şi cu preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Nicolae-Stan, la Palatul Victoria.Surse guvernamentale, premierul Sorin Grindeanu a recunoscut că încasările au scăzut drastic în două domenii sensibile. Este vorba de domeniul tutunului şi cel al prelucrării lemnului.

„Pe mine m-au interesat care sunt măsurile, pe care Ministerul Finanţelor şi ANAF-ul le iau pentru reforma structurală pe care mi-o doresc în cadrul ANAF, astfel încât gradul de colectare să fie cel care ni l-am propus în 2017. Nu am de ce să fiu pesimist nici eu, nici colegii mei. Sunt anumite lucruri care au venit ca urmare a măsurilor de anul trecut şi care s-au resfrâns într-o anumită măsură pe ianuarie, în februarie lucrurile au început să vină normal, ceea ce înseamnă încasări mai mari decât anul trecut. Dar problema de fond este cea legată de reforma ANAF, de ceea ce înseamnă priorităţi ale ANAF-ului în perioada următoare, în forma asta am avut discuţia. În cursul saptămânii viitoare, până marţi o s-mi tramsită modul în care, pe termen scurt, vede priorităţile. O să vă dau un exemplu, vizavi de ceea ce înseamnă fiscalitatea în două domenii anul trecut şi care s-au resfrâns şi în acest an. Lucrurile au scăzut drastic ca si încasări, ca şi plăţi, în două domenii sensibile. Mai ales spre sfârşitul anului trecut si s-au resfrâns şi acum, cum v-am mai spus, şi anume tutun şi prelucrarea lemnului”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Ştire iniţială: Premierul Sorin Grindeanu se întâlneşte, vineri dimineaţă, de la ora 9, cu ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, şi cu preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Nicolae-Stan, la Palatul Victoria.Surse guvernamentale au declarat pentru News.ro că discuţia vizează scrisoarea de la Comisia Europeană trimisă Guvernului în care se cer măsuri pentru reducerea deficitului, estimat la 3,6%, dar şi despre încasările la buget.

Premierul Sorin Grindeanu are o întâlnire la ora 9.00, la sediul Guvernului, cu ministrul Finanţelor Viorel Ştefan şi cu preşedintele ANAF, Bogdan Nicolae-Stan despre scrisoarea pe care Comisia Europeană a trimis-o Ministerului de Finanţe, în care avertizează că, potrivit datelor disponibile, deficitul ar urma să depăşească 3% în 2017 şi cere ca Executivul de la Bucureşti să anunţe măsuri clare pentru reducerea lui.

Potrivit surselor citate, aceasta ar fi prima discuţie despre scrisoarea Comisiei Europene, acest subiect nefiind abordat până acum de membrii Guvernului.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, se discută şi despre încasările la buget, subiect generat de faptul că execuţia bugetară pe luna ianuarie a stârnit îngrijorări, au mai afirmat sursele citate. Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, execuţia bugetară pe ianuarie s-a încheiat cu un excedent de 3 miliarde lei, mai mic decât în aceeaşi perioadă a lui 2016, când a fost de 4,7 miliarde de lei.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close