Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Codul Muncii

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Codul Muncii

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Codul Muncii
Sursa foto: Foto: Mediafax
31 Mar 2011   •   16:40

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Codul Muncii . Noua lege va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. Administraţia Prezidenţială a făcut anunţul, joi, printr-un comunicat.

Guvernul şi-a  angajat, pe 8 martie, răspunderea în Parlament pe Codul Muncii.Reprezentanţii USL nu au participat la şedinţa în care Emil Boc şi-a asumat răspunderea pe noul proiect al Codului.

În cadrul şedinţei de asumare a răspunderii pe Codul Muncii, premierul Emil Boc a declarat că piaţa muncii din România are nevoie de o mai mare flexibilitate. Intrarea ţării noastre în UE şi criza economică globală sunt numai două dintre motivele care demonstrează că România are nevoie de un nou Cod al Muncii, a spus primul-ministru.

Opoziţia a depus moţiunea de cenzură "Codul Boc, salarii mici, şomaj mare şi firme falimentate", depusă de Opoziţie pe Codul Muncii a fost respinsă iar Guvernul Boc a rămas în funcţie. 212 parlamentari au votat "pentru", 2 s-au abţinut şi 4 au votat contra moţiunii. 

Doar 218 parlamentari au participat la vot, faţă de necesarul de 236 de voturi pentru adoptare.
Patru parlamentari ai Puterii şi-au exprimat votul în cadrul moţiunii, cu toate că cele două partide au anunţat că parlamentarii lor nu vor vota. 

×
Subiecte în articol: codul muncii Traian Băsescu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close