Antena 3 CNN Actualitate Primăria Municipiului București, răspuns pentru Nicușor Dan: Pură dezinformare

Primăria Municipiului București, răspuns pentru Nicușor Dan: Pură dezinformare

Primăria Municipiului București, răspuns pentru Nicușor Dan: Pură dezinformare
28 Mar 2018   •   10:21

Primăria Municipiului Bucureşti respinge afirmaţia lui Nicuşor Dan, conform căreia bulevardul Buzeşti - Berzei nu a putut fi recepţionat, precizând, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES, că ea este total nefondată. 

În acest context, susţine PMB, "lansarea unor astfel de afirmaţii în spaţiul public, total contrare realităţii, constituie pură dezinformare şi nu serveşte interesului public". 

"Îl informez pe dl Nicuşor Dan, care acum câţiva ani, când se pregătea să candideze la Primăria Capitalei, se erija în salvatorul Bucureştiului şi îşi făcuse un obicei din a contesta în instanţă, la comandă, iniţiativele primăriei, că se află într-o gravă eroare: bulevardul Buzeşti - Berzei - Uranus are un proces verbal de recepţie, iar informaţiile pe care le-a oferit presei sunt false şi nefundamentate şi nu reprezintă altceva decât instrumente politice prin care doreşte să îşi facă reclamă. Un om politic bine intenţionat, care doreşte cu adevărat să îmbunătăţească viaţa alegătorilor săi, ar trebui să se documenteze şi să îşi canalizeze energia în proiecte reale, cu soluţii autentice şi nu să persiste în greşeală, acuzând oponenţii politici de fapte sau nerealizări imaginare", afirmă primarul general Gabriela Firea, citată în comunicat. 

Potrivit PMB, bulevardul a fost modernizat de Primăria Capitalei în cadrul obiectivului de investiţii "Străpungere Buzeşti - Berzei - Uranus". Lucrările de proiectare şi execuţie au fost executate în baza contractului nr. 3675/ 15.06.2007, încheiat între PMB şi Asocierea SC Tehnologica Radion SRL & SC SCT SA & SC Euroconstruct Trading 98 SRL& SC Via Proiect SRL. În data de 11.11.2016 a fost încheiat procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor nr. 16.637. În data de 03.03.2017, comisia de recepţie, în urma constatărilor făcute, propune admiterea recepţiei fără obiecţiuni, aceasta fiind aprobată în conformitate cu prevederile art. 4 şi art. 21 din HG 273/1994, precizează Primăria Capitalei. 

"Faţă de cele expuse, reiese foarte clar că nu există niciun motiv real sau legal care să împiedice procesul de preluare a bulevardului şi, pe cale de consecinţă, nici împotriva proiectului de hotărâre care se referă la acest obiectiv de investiţii, aflat pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti", se mai arată în comunicatul PMB. 

Precizările PMB vin în contextul în care, marţi, deputatul Nicuşor Dan a declarat că proiectul Buzeşti - Berzei reprezintă "emblema funcţionării haotice" a administraţiei publice din Bucureşti. 

"Situaţia juridică a proiectului Buzeşti - Berzei este următoarea: Planul Urbanistic Zonal şi toate autorizaţiile de construire sunt anulate definitiv de instanţă. În aceste condiţii, nu s-a putut realiza recepţia lucrării. Conform legii, aceasta ar fi trebuit să confirme, în prezenţa Inspectoratului de Stat în Construcţii, conformarea lucrării cu autorizaţiile de construire. Soluţia din Consiliul General de mâine este un artificiu juridic: se dă Administraţiei Străzilor un bun care nu a fost recepţionat juridic până în acest moment", a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close