Antena 3 CNN Actualitate Primele concluzii ale anchetatorilor după accidentul rutier din Bulgaria în care au murit 45 de oameni

Primele concluzii ale anchetatorilor după accidentul rutier din Bulgaria în care au murit 45 de oameni

Anchetatorii care au ajuns la locul accidentului din Bulgaria, în care au murit 45 de oameni arși într-un autocar, au stabilit cum s-a produs tragedia. Autocarul a lovit un separator de metal, moment în care a explodat unul dintre cauciucuri.

Primele concluzii ale anchetatorilor după accidentul rutier din Bulgaria în care au murit 45 de oameni
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    24 Noi 2021   •   15:35

„A explodat cauciucul din dreapta față, așa că autocarul se târa, s-a deversat combustibil și pentru că funcționa încălzirea autobuzului, de acolo a izbucnit incendiul. Incendiul a izbucnit din partea din față a autocarului, deoarece partea din spate este aproape conservată”, a declarat Vasko Pirgov, expert mecanic în motoare cu ardere internă și secretarul pentru securitate rutieră în Pernik, potrivit Nezavisen Vesnik.

Poliția a anunțat că viteza de deplasare a autocarului în acel moment era de 100 km/h, în condiții de ploaie.

Potrivit lui Pirgov, șoferul ar fi virat brusc. Nu era nicio cale de a ieși de pe șosea în acea porțiune. Șoferul a încercat să redreseze autovehiculul, a tras de volan stânga, a intrat în parapetul de pe mijlocul șoselei pe care l-a smuls și s-a oprit.

Citește șiMărturia bărbatului care a reușit să salveze șase oameni din accidentul cu 45 de morți, din Bulgaria: ”Oamenii țipau ca în filmele de groază”

Potrivit lui Pirgov, șoferul avea bidoane pline cu combustibil lângă scaunele din față, ceea ce a provocat o explozia care a declanșat incendiul. Cu douăzeci de minute mai devreme, autocarul făcuse o pauză la o benzinărie.

„Nu există semne de frânare”, a spus Pirgov, care exclude că șoferul ar fi putut adormi. 

„Bănuiesc că a făcut o greșeală pe drum, a întors brusc volanul, a lovit cauciucul din față de semn și acolo s-a întâmplat tragedia”, a adăugat el.

Citește șiNoi detalii despre tragedia din Bulgaria. Ce spun martorii despre accident: "Oamenii sunt unul peste altul, facuţi scrum"

×
Subiecte în articol: accident Bulgaria autocar incendiu
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close