Antena 3 CNN Actualitate Ce trebuie să faci dacă vezi un chinez în același avion cu tine. Răspunsul medicului Adrian Streinu-Cercel

Ce trebuie să faci dacă vezi un chinez în același avion cu tine. Răspunsul medicului Adrian Streinu-Cercel

Şeful Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, prof. univ.dr. Adrian Streinu-Cercel a afirmat, duminică, la Voi cu Voicu, că virusul care a îngrozit lumea, coronavirusul, nu se transmite de pe obiecte, ci prin contact direct. Totuși, nu trebuie să acționăm cu panică.

Ce trebuie să faci dacă vezi un chinez în același avion cu tine. Răspunsul medicului Adrian Streinu-Cercel
Sursa foto: foto: Pixabay.com
02 Feb 2020   •   17:41

"Trebuie să ne păstrăm capul pe umeri - înțeleg isteria, înțeleg groaza, dar nu înțeleg măsurile heirupiste, pentru că ele nu fac decât să pună persoana respectivă în condiții de panică.

Iar o persoană care este în condiții de panică se apără prost. O să aibă încrederea că masca îi face cine știe ce, dar va uita să se spele pe mâini. Mâna contaminată este cea care generează îmbolnăvirea. Masca o iei, o arunci, faci ce vrei cu ea.

Dar, mâna contaminată pe ca o pui la nas este cea care aduce virusul la nivelul căilor respiratorii superioare. Nu trebuie să uităm de apă și săpun, pentru că fac mai mult decât 100 de doctori puși unul lângă altul, într-un asemenea context și trebuie să aerisim bine camerele", a spus Adrian Streinu Cercel, la Voi cu Voicu.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close