Antena 3 CNN Actualitate Imagini de la protestul HoReCa din Piaţa Victoriei: ''Restaurantele sunt puse la zid!''

Imagini de la protestul HoReCa din Piaţa Victoriei: ''Restaurantele sunt puse la zid!''

Reprezentanţii din industria HoReCa protestează în Piaţa Victoriei în legătură cu măsurile impuse de Guvern. Aceştia sunt nemulţumiţi de decizia care a fost luată marţi, în urma creşterii numărului de cazuri cu COVID-19.

Imagini de la protestul HoReCa din Piaţa Victoriei: ''Restaurantele sunt puse la zid!''
de Iulia Gorgorin    |    07 Oct 2020   •   22:01

Doi dintre patronii ale căror localuri au fost închise în urma restricțiilor anunțate miercuri de autorităţi, au vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre nemulţumirile pe care le au.

Bogdan Cherciu şi Cătălin Mahu au ieşit în Piaţa Victoriei alături de alţi colegi din industria HoReCa.

''HoReCa înseamnă ceva mai mult decât s-a vehiculat în spaţiul public. Înseamnă restaurante, puburi, cluburi, hoteluri, evenimente. Să nu uităm ce înseamnă absolut tot lanţul. Vorbim aici şi de furnizori de mâncare, băutură, consumabile. Cu siguranţă pe toţi ne afectează foarte mult această decizie, mai ales că vorbim deja de şapte luni de zile de momente foarte grele'', spune Bogdan, rezprezentantul unei companii de băuturi.

''Cel mai rău lucru în această perioadă este starea de frică ce se vehiculează în permanenţă pe toate canalele media. Nu spune nimeni că această criză sanitară nu este importantă, dar într-un mod uimitor, restaurantele sunt dintre acele unităţi comerciale care cred că au cel mai mare grijă ca să nu se întâmple rău. Respectă toate regulile impuse (...) 99% din această industrie înţelege problema şi tocmai de aceea nu înţelege de ce este pusă la zid.

Haideţi să fim serioşi. În metrou, într-un mijloc de transport în comun, în avion eşti pus unul lângă altul, nu se respectă nicio măsură de distanţare, acestea sunt lăsate în pace, în supermarketuri nu se definctează cărucioarele, ş.a.m.d., dar restaurantele sunt scoase în faţă şi puse la zid. Îmi cer mii de scuze, părerea mea este că nu suntem noi răul primordial al acestei lupte.

Din contră, să ni se spună ce să facem şi noi vom fi alături de autorităţi pentru a susţine lupta împotriva acestui virus'', adaugă Cătălin Mahu, patronul unui restaurant.

×
Subiecte în articol: HoReCa protest Piata Victoriei
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close