x close

Raed Arafat explică lipsa echipamentelor de protecție din România: „Majoritatea se fabricau în China"

27 Feb 2020   •   10:58
Raed Arafat explică lipsa echipamentelor de protecție din România: „Majoritatea se fabricau în China" Foto: captură Antena 3

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat că problema cu lipsa echipamentelor de protecție este la nivel mondial fiindcă majoritatea erau fabricate în China.

În prezent, China reţine majoritatea echipamentelor de protecţie, deoarece statul se confruntă cu un număr mare de bolnavi de coronavirus.

În contextul numărului uriaș de cazuri de coronavirus din China, țara reține majoritatea echipamentelor de protecție. Potrivit ultimului bilanț, numărul infecţiilor cu noul coronavirus, în China, a ajuns la 78.064 de persoane, din care 2.715 au decedat.

„Am avut discuţii şi cu colegi din SUA care ne-au zis că au nevoie de stocuri şi calculează că au nevoie de mai mult. Acelaşi lucru, colegii din Italia caută echipamente de protecţie pe care trebuie să le suplimenteze la ei. Problema este una mondială şi se discută la anumite niveluri - şi la OMS şi la protecţia civilă europeană - că există o lipsă de stocuri”, a afirmat, joi dimineața, Raed Arafat, potrivit Mediafax.

„Majoritatea materialelor de protecţie, a echipamentelor se fabricau în China. Dar cum China are o problemă, China reţine aceste echipamente la ea la acest moment. De aici, este mai greu să imporţi, să cumperi. Trebuie să se adapteze industria la nivel european”, a spus șeful DSU.

În farmacii nu se mai găsesc măşti chirurgicale, iar unele site-uri deja le vând la suprapreț- 500 de lei pentru cutia de 50 de măşti. Iniţial, farmaciile vindeau măştile la preţul de 25 de bani bucata.

Citeşte mai multe despre:

Raed Arafat China coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati