Antena 3 Actualitate Cât durează, de fapt, imunitatea la vaccinul anti-COVID. Raed Arafat a explicat

Cât durează, de fapt, imunitatea la vaccinul anti-COVID. Raed Arafat a explicat

de Laura Dinu    |    19 Ian 2021   •   08:15
Cât durează, de fapt, imunitatea la vaccinul anti-COVID. Raed Arafat a explicat
Sursa foto: hepta

Imunitatea oferită de vaccinul anti-COVID-19 durează cel puțin 7-8 luni de zile, spune Raed Arafat.

Șeful pentru situații de urgență adaugă că imunizarea se poate mări și poate dura până la 3 ani de zile. Raed Arafat a declarat că încă nu s-a observat o scădere a imunității la cei care au testat vaccinul. 

„La acest moment, până acum, din momentul în care am început să ne vaccinăm și de când au fost testările înainte știm acum, cu cât trece timpul, că imunitatea continuă. Pentru că persoanele care au fost testate și au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, la imunitate – dacă scade, dacă rămâne, dacă dispar anticorpii, dacă nu dispar. Cu cât trece timpul mai mult și semnalele sunt că imunitatea este valabilă și acum înseamnă că timpul se prelungește.

Deci la acest moment chiar vreo 6-8 luni deja au făcut teste pentru cei care au fost vaccinați și nimeni n-a venit să zică – «Atenție, a scăzut!». Și cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă. În acest moment cam asta putem zice pentru că nimeni nu poate să vină să zică cu certitudine că imunitatea durează trei ani pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni.

Din cauza asta spunem că analiza pe durata imunității, dovada ei este trecerea timpului și testele care se fac pe cei care au participat la studii și care, din ce am înțeles, urmează să fie testați periodic timp de doi ani cel puțin”, a spus Raed Arafat într-o intervenție la la Digi24.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close