Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, precizări despre noile restricții. Motivul pentru care nu se impune stare de urgență

Raed Arafat, precizări despre noile restricții. Motivul pentru care nu se impune stare de urgență

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut precizări, după ședința CNSU, în legătură cu noile restricții care vor intra în vigoare de la începutul săptămânii viitoare.

Raed Arafat, precizări despre noile restricții. Motivul pentru care nu se impune stare de urgență
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    22 Oct 2021   •   17:18

Raed Arafat spune că masca devine obligatorie în spațiul liber chiar și atunci când nu mai este nicio altă persoană pe stradă:

„Masca este obligatorie cum am avut-o cândva. Dacă faci sport, poți fără mască.”

Întrebat de ce nu se impune stare de urgență, având în vedere creșterea alarmantă a numărului de cazuri COVID-19, Raed Arafat a răspuns:

„Măsurile pe care le luăm acum nu sunt neapărat identice cu măsurile care se luau la început pentru că s-a aflat mai mult despre virus, știm cu ce se poate preveni, știm cum se poate preveni. Când se analizează la nivelul CNSU se analizează inclusiv impactul asupra altor sectoare. Măsurile care se iau acum sunt menite să limiteze accesul celor care nu sunt vaccinați pentru că  dacă se îmbolnăvesc ei sunt cei ajung la spital și la terapie intensivă.”

Despre restricțiile de circulație care se impun după ora 22.00, șeful DSU a explicat:

„Vor ieși numai persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală, care au imunitate, nu persoanele testate care pot să se infecteze și să ajungă la spital mult mai ușor decât cei vaccinați și trecuți prin boală. Procentele sunt elocvente și arată foarte clar procentul celor care ajung în spital.”

Întrebat dacă parlamentarii români ar trebui să fie vaccinați obligatoriu, Raed Arafat a răspuns:

„Legea noastră nu vorbește de vaccinare obligatorie. Vorbește despre testare sau vaccinare obligatorie.”

×
Subiecte în articol: Raed Arafat restricţii CNSU COVID-19
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close