Antena 3 CNN Actualitate Arafat: Dacă o persoană infectată nu poartă mască, probabilitatea de infectare este de 70%

Arafat: Dacă o persoană infectată nu poartă mască, probabilitatea de infectare este de 70%

Șeful DSU Raed Arafat a explicat, printr-o schemă publicată miercuri pe Facebook, de ce este importantă purtarea măștii de protecție. Potrivit acesteia, dacă o persoană infectată nu poartă mască, probabilitatea de infectare a unei alte persoane este de 70%, chiar dacă aceasta are mască de protecție.

Arafat: Dacă o persoană infectată nu poartă mască, probabilitatea de infectare este de 70%
Sursa foto: Hepta
20 Mai 2020   •   12:22

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat miercuri, printr-o schemă publicată pe pagina lui de Facebook, de ce este importantă purtarea măștii de protecție. „Pentru cei care nu înțeleg de ce trebuie să poarte mască sau ceva cu care să acopere nasul și gura”, a scris Arafat pe rețeaua de socializare.

Potrivit schemei publicate, dacă o peroană infectată nu poartă mască, probabilitatea de infectare a unei alte persoane este de 70%, chiar dacă aceasta din urmă poartă un astfel de echipament de protecție. Probabilitatea de infectare scade la 1,5%, dacă atât persoana infectată, cât și cea neinfectată poartă măști de protecție.

„Am pus astăzi pe Facebook o schemă care arată cum se infectează de la persoană la persoană dacă poartă mască persoana care este infectată, dacă poartă mască persoana care nu este infectată și stă lângă o persoană infectată și dacă poartă amândouă persoanele mască. Dacă poartă amândouă persoanele mască, rata de infecție, conform graficului, este de 1,5%, deci ar trebui să ne gândim, pe când dacă poartă mască persoana neinfectată și persoană infectată nu poartă mască rata de infecție poate să ajungă la 70%”, a declarat miercuri Raed Arafat.

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Sindicatele din învăţământ, date în judecată pentru a opri greva
x close