Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat susține carantina prelungită pe timp de noapte: Urmează să se facă o propunere CNSU

Raed Arafat susține carantina prelungită pe timp de noapte: Urmează să se facă o propunere CNSU

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a discutat despre posibilele măsuri care ar urma să fie aplicate în țară, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Raed Arafat a menționat și o carantină de noapte, care ar putea începe mai devreme de ora 22.00.

Raed Arafat susține carantina prelungită pe timp de noapte: Urmează să se facă o propunere CNSU
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    23 Mar 2021   •   23:57

Secretarul de stat în MAI a ținut să explice faptul că aceste măsuri nu au fost încă decise, dar în cursul acestei săptămâni urmează să fie aprobate. Totodată, este luată în calcul și prelungirea carantinei pe timp de noapte, măsură ce ar urma să reducă mobilitatea și să conducă la o scăderea a numărului de cazuri de COVID-19.

"Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului", spune la Digi24 Raed Arafat, când a fost întrebat dacă ar fi de acord cu o carantină prelungită pe timp de noapte.

Raed Arafat a respins măsura unei carantine totale în timpul weekend-ului și susține că astfel de măsuri au demonstrat că au avut succes în alte țări.

"Astea sunt discuții pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi și să nu ieși deloc nu cred că așa ceva va fi, dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activități vor fi reduse.

Să te duci în oraș, să te plimbi departe de acasă după o anunnmită oră, poate în loc să fie ora 22, să fie o anumită oră mai devreme. Azi am avut o discuție la nivelul Comitetului tehnico-științific. Urmează să se facă o propunere CNSU", a mai explicat Raed Arafat.

Noi măsuri, aprobate în cursul acestei săptămâni

Șeful DSU a anunțat că noile măsuri și restricții vor fi, cel mai probabil stabilite și adoptate în cursul acestei săptămâni.

"Nu înseamnă asta mâine, dar în cursul acestei săptămâni urmează să se vină cu anumite aspecte care să fie aplicate probabil în timpul weekendului", a declarat el pentru sursa citată.

Prefectul Alin Stoica a confirmat, marți, la Antena 3, că ordinul a fost semnat şi este transmis spre publicare. "Am vorbit cu domnul doctor Raed Arafat care mi-a confirmat că ambii miniştrii sunt de acord cu măsura. DSU fiind cel care ne cordonează pe situaţii de urgenţă. Mâine în Capitală şcolile funcţionează pentru învăţământul preşcolar, primar şi clasele terminale", a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat restricţii
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close