Antena 3 CNN Actualitate Raport oficial: ROMATSA nu a făcut nimic pentru reperarea avionului

Raport oficial: ROMATSA nu a făcut nimic pentru reperarea avionului

Raport oficial: ROMATSA nu a făcut nimic pentru reperarea avionului
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Ian 2014   •   12:40
Raportul privind tragedia aviatică din Apuseni arată că ROMATSA nu a manifestat un rol activ în cazul accidentului aviatic, nu a luat măsurile necesare pentru stabilirea zonei de căutare a aeronavei, nu a declanşat operaţiuni de căutare şi nu a cerut sprijinul Centrului de Operaţii Aeriene din MApN, informează Mediafax.

"Ca urmare a analizei efectuate în conformitate cu procedurile standard reglementate de actele normative în vigoare şi având în vedere modul efectiv în care au acţionat instituţiile cu responsabilităţi, putem afirma că se impune instituirea unei coordonări ferme în situaţii similare, revizuirea procedurilor operaţionale din perspectiva respectării acestora, precum şi implementarea unor sisteme noi care să asigure în sistem de urgenţă stabilirea cu acurateţe a locaţiilor în care se petrec evenimente aviatice, după cum urmează: A. Sistem de localizare a terminalelor mobile în reţelele operatorilor de telecomunicaţii (pe cheltuiala operatorilor) asemănător obligaţiilor prevăzute de lege de implementare a funcţiei legale de interceptare. B. Implementarea unui sistem cu staţii automate meteo şi camere WEB pe infrastructura operatorilor de telecomunicaţii şi STS, în zonele neacoperite de staţiile meteo ale Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de regulă în zonele montane. C. Procedură operaţională în baza căreia structurile responsabile să solicite date şi informaţii, iar instituţiile cu atribuţii să le furnizeze în format integrat. D. Exerciţii de alarmare periodice în scopul verificării modului de aţ?iune a structurilor cu responsabilităţi în situaţia producerii unor accidente aviatice în zone dificile", sunt propunerile prezentate premierului Victor Ponta de către vicepremierul Gabriel Oprea.

Premierul Victor Ponta a anunţat anterior că secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper (PNL) va fi demis şi va cere înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni ROMATSA, dar şi a şefului STS, pentru deficienţe inacceptabile în cazul accidentului din Cluj.

RAPORTUL OFICIAL al tragediei din Apuseni. Cum a decurs operaţiunea de căutare şi salvare

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close