Antena 3 CNN Actualitate Realitatea turistică a României. Un bilet la Peleş, mai scump decât unul la Luvru, sau Prado

Realitatea turistică a României. Un bilet la Peleş, mai scump decât unul la Luvru, sau Prado

Realitatea turistică a României. Un bilet la Peleş, mai scump decât unul la Luvru, sau Prado
de O.P.    |    02 Apr 2012   •   10:55

Avem o ţară cu obiective turistice unicat, de pe urma cărora am putea face bani frumoşi, dacă ar fi reabilitate şi ar oferi condiţii occidentale turiştilor.

Unul din cele mai vizatate monumente de la noi este Castelul Peleş, căruia îi trec pragul anual sute de mii de turişti (300.000), atât de la noi din ţară cât şi de peste hotare. Pentru că este atât de cunoscut, cei care îl administrează au ridicat ştacheta şi în ceea ce priveşte preţurile biletelor, acestea concurând cu cele de la faimoasele muzee din Europa.

Astfel doritorii şi iubitorii de artă şi istorie trebuie să scoată 70 de lei din buzunare, pentru a face un tur complet al muzeului (parter - Etaj I - EtajII), deschis recent. Acest tur cuprinde galerii care nu au mai fost deschise până acum publicului.

Mai mult, cei care vor să se şi fotografieze în interiorul muzeului trebuie să plătească o taxă suplimentară de 32 de lei. Astfel, după un calcul simplu, un adult care doreşte să viziteze tot castelul şi să imortalizeze vizita la Peleş trebuie să dea o sumă de 102 lei, aproximativ 24 de euro (lăsând la o parte taxa de 50 de lei pentru cei care doresc să şi filmeze vizita în interiorul castelului).

Însă pentru turul de bază, care durează 45 de minute, vizitatorii vor plăti 20 de lei.

Pentru a vedea toate tarifele şi promoţiile, accesaţi site-ul peles.ro unde puteţi face şi un tur virtual al celor mai importante încăperi ale muzeului.
Beneficiază de gratuitate la biletele de intrare in muzee, pe baza documentelor justificative:

  • preşcolari, copii instituţionalizaţi;
  • persoane cu dizabilităti;
  • angajatii Ministerului Culturii si Cultelor;
  • angajatii reţelei de muzee din România;
  • posesorii cardurilor ICOM;
  • angajaţii Institutului National de Cercetare în Domeniul Conservării si Restaurării;
  • reprezentanţi mass-media;
  • în perioada vacanţelor şcolare, copiii in vârstă de până la 18 ani

  • Cum procedează străinii

    Pe malurile Senei, muzeul Luvru - un muzeu galerie - este o adevărată minune, fiind un loc în care arta şi istoria s-au împletit într-o veritabilă operă care încântă privirile a milioane de vizitatori anual. Practic orice turist care vine la Paris trece pe la muzeul Luvru.

    Se întinde pe o suprafaţă uimitoare de 60.000 de metri pătraţi, şi găzduieşte mii de opere de artă, unicat în lume. Însă cu toate astea, francezii au înţeles că trebuie să facă din vizitarea acestui muzeu un lucru cât mai accesibil. Astfel, pentru 10 euro, un turist poate să viziteze tot muzeul, inclusiv Muzeul Delacroix.

    Mai mult, fotografiatul şi filmatul sunt permise în cadrul muzeului nefiind taxate. Există un barem întreg de gratuităţi, astfel că studenţii care învaţă pe teritoriul UE, şi care prezintă la ghişeu un card de identitate au acces gratuit în muzeu. La fel şi persoanele cu dizabilităţi, şomerii sau elevii, pe tot parcursul anului, nu doar în vacanţe cum este la noi.

    Pentru grupurile mari muzeul oferă reduceri substanţiale.

    Nici în Madrid, celebrul muzeu Prado nu are o politică diferită faţă de cea a muzeului Luvru. Un bilet aici costă tot 10 euro, iar sistemul de gratuităţi este asemănător.




    ×
    Subiecte în articol: arta castelul peles
    Parteneri
    Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
    x close