Antena 3 CNN Actualitate Religie Patriarhia cere redeschiderea bisericilor

Patriarhia cere redeschiderea bisericilor

Patriarhia Română cere redeschiderea bisericilor, deşi ne aflăm încă în perioada de stare de urgenţă impusă de pandemia de coronavirus.

Patriarhia cere redeschiderea bisericilor
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    06 Mai 2020   •   09:03

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, spune că normalizarea vieţii sociale trebuie să includă şi dreptul oamenilor de a participa la viaţa religioasă, respectând măsurile de protecţie necesare.

Reprezentanţii bisericii mai spun că vor face demersuri pe lângă autorităţi, pentru redeschiderea lăcaşurilor de cult.

Vela, despre redeschiderea bisericilor: Trebuie gândit foarte bine. Biserica să facă o analiză obiectivă, fără patimă, fără a fi speculat politic

Ministrul de Interne Marcel Vela a spus luni seară, că redeschiderea bisericilor în plină pandemie de coronavirus trebuie gândită foarte bine şi a precizat că este nevoie şi de ajutorul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) în acest caz.

"La biserică, în general, merg persoane de o anumită categorie de vârstă. Sunt persoane vulnerabile care simt nevoia să meargă la biserică şi atunci trebuie gândit foarte bine, dacă nu cumva există riscul de infecţie în această primă fază. Biserica şi preoţii au fost foarte riguroşi de Paşte, acum biserica trebuie să facă o analiză obiectivă, fără patimă, fără a fi speculat politic, să vedem ce putem face", a spus Marcel Vela.

×
Subiecte în articol: biserici
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close