Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 12 iulie 2021. Sărbătoare de Sfânta Veronica la creştini

Calendar ortodox 12 iulie 2021. Sărbătoare de Sfânta Veronica la creştini

Calendar ortodox 12 iulie 2021. Sărbătoare de Sfânta Veronica la creştinii ortodocşi din întreaga lume.

Calendar ortodox 12 iulie 2021. Sărbătoare de Sfânta Veronica la creştini
Sursa foto: naivia.ro
de Georgiana Adam    |    12 Iul 2021   •   14:03

Calendar ortodox 12 iulie 2021. Sărbătoarea de Sfânta Veronica la creştini este prăznuită, în fiecare an, pe 12 iulie.

Sfânta Veronica este femeia pe care Iisus Hristos a vindecat-o de o boală, iar mai târziu, tot ea a fost cea care a întins Mântuitorului o mahramă, pentru a-şi şterge chipul îndurerat, în drumul Lui spre Golgota.

Potrivit tradiţiei creştine, chipul Mântuitorului s-a întipărit pe mahrama primită de la Sfânta Veronica.

Potrivit calendar ortodox 12 iulie 2021, Sfânta Veronica s-a născut în localitatea Banias (Paneas), undeva la poalele Muntelui Hermon, în partea de nord a Ţării Sfinte.

Calendar ortodox 12 iulie 2021. Sfânta Veronica, sărbătoare la creştini

Sfânta Veronica a fost tămăduită de Mântuitorul Iisus Hristos de o boală femeiască, după 12 ani de suferinţă. Se spune că, atât în semn de mulţumire şi slavă adusă lui Dumnezeu, cât şi în semn de aducere aminte de binefacerea primită, Sfânta Veronica ar fi turnat o statuie de bronz ce Îl reprezenta pe Mântuitor, ţinând mâna unei îngenuncheate înaintea lui, potrivit crestinortodox.ro.

Conform unei tradiţii apusene, Sfânta Veronica este femeia care a şters cu o mahramă faţa îndurerată a lui Iisus Hristos, pe când Acesta era dus spre Golgota.

Chipul lui Hristos ar fi rămas astfel imprimat pe mahramă, care a fost considerată apoi "prima icoană nefăcută de mâna omenească".

Calendar ortodox 12 iulie 2021. Rugăciune de Sfânta Veronica

"Folositoare calda castigandu-te pe tine, ne rugam tie, noi, nevrednicii, si ca ceea ce ai aratat chipul lui Iisus Hristos, daruieste-ne sa-L vedem si noi, in viata cea vesnica, ca sa te cinstim si sa-ti cantam: Bucura-te, Veronica, mironosita lui Hristos!

O, preamilostiva Sfanta Veronica, care te-ai invrednicit de minunea cea nespusa a primirii Sfintei Mahrame, primeste acum si aceasta rugaciune ce-ti aducem tie si aprinde intru noi flacara iubirii de Dumnezeu, Mantuitorul nostru, ca impreuna cu tine sa ne invrednicim a canta in Imparatia lui Dumnezeu: Aliluia!".

×
Subiecte în articol: calendar ortodox
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close