Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 24 AUGUST. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 24 AUGUST. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 24 AUGUST. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
24 Aug 2019   •   00:30

CALENDAR ORTODOX 24 AUGUST. Sfantul Mucenic Eutihie a fost ucenicul Sfantului Ioan Evanghelistul si al Sfantului Apostol Pavel. A fost sfintit ca Apostol misionar. A vestit cu mult curaj credinta in Hristos, distrugand multe temple pagane. In timpul calatoriilor sale misionare, a fost insotit neincetat de un inger. Acesta il intarea si ii vestea cele ce avea sa i se intample. Tot acest inger il hraneste in chip minunat in vremea in care se afla in temnita.

CALENDAR ORTODOX 24 AUGUST.  A fost aruncat in foc si la fiare, dar a iesit nevatamat prin purtarea de grija a lui Dumnezeu. Pentru ca nu a lepadat credinta in Hristos, a fost omorat cu sabia.

CALENDAR ORTODOX 24 AUGUST. Sunt persoane care afirma ca Eutihie ar fi fost cel despre care se face pomenire in Faptele Apostolilor cap 3 - un tanar oarecare, anume Eutihie, sezand la fereastra, ametit de somn, a cazut din acea casa de la randul al treilea si murind, a fost inviat de Sfantul Apostol Pavel.

CALENDAR ORTODOX 24 AUGUST. Pentru a nu fi partasi confuziei, amintim ca cel care a cazut era din Troada, pe cand Sfantul Mucenic Eutihie pe care il cinstim astazi, era din Sevastopol. Si trecerea acestora la cele vesnice este diferita: cel pomenit in Faptele Apostolilor a murit in Spania, in vreme ce Sfantul Mucenic Eutihie a sfarsit in Efes, prin taiere cu sabia.

CALENDAR ORTODOX 24 AUGUST. Tot astazi, facem pomenirea:

- Sfantului Aristoclie Athonitul;

- Sfantului Mucenic Tation;

- Sfantului Cuvios Gheorghe din Limnos;

- Sfantului Dionisie din insula Zachintos;

- Sfantului Cosma Etolianul;

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close