Antena 3 CNN Actualitate Religie Biserica reacționează după ce Catedrala din Timișoara apare fără cruci pe un afiș despre vaccinare al Ministerului Sănătății

Biserica reacționează după ce Catedrala din Timișoara apare fără cruci pe un afiș despre vaccinare al Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătăţii promovează campania de vaccinare print-un afiş în care Catedrala din Timişoara apare fără crucile de pe turle. De altfel, nu este prima dată când catedrala, emblema a Timişoarei şi a Banatului, este reprezentată fără cruci, ca simbol al biruinţei asupra răului şi nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate.

Biserica reacționează după ce Catedrala din Timișoara apare fără cruci pe un afiș despre vaccinare al Ministerului Sănătății
de Claudia Popovici    |    11 Mar 2021   •   16:30

Afişul postat online de Ministerul Sănătăţii invită timişorenii să se înscrie în etapa a treia de vaccinare. Imediat după publicarea anunţului, reprezentanţii Arhiepiscopiei Timişoarei au reacţionat şi au cerut modificarea afişului mai ales că, susţin ei, ministerul nu avea aprobarea pentru a folosi imaginea cu lăcaşul de cult.

"Arhiepiscopia Timisoarei îşi exprimă surprinderea şi regretul faţă de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătaţii pe pagina sa oficială de Facebook, în care este reprezentată Catedrala mitropolitană din Timişoara, fără crucile de pe turle.

De altfel, nu este prima dată caând catedrala noastră, emblema a Timişoarei şi a Banatului, este reprezentată fără crucile aşezate pe turle, ca simbol al biruinţei asupra răului şi nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate", se arata într-un comunicat de presa transmis de Arhiepiscopia Timişoarei.



 Arhiepiscopa Timişoarei solicită Ministerului Sănătăţii refacerea afişului

"Pentru buna informare a opiniei publice precizăm, totodată, că lacaşul mitropolitan al Timişoarei apare în postarea Ministerului Sănătăţii fără acordul nostru, fapt pentru care adresăm factorilor responsabili din aceasta înaltă instituţie a statului solicitarea de a reface imaginea postată cu prezentarea completă şi corectă a Catedralei mitropolitane din Timişoara, monument istoric şi de arhitectura bisericească, apreciat la nivel naţional şi internaţional", se mai arată în comunicat.


 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close