Antena 3 CNN Actualitate Religie De ce se aprinde candela în fața icoanelor. Știați asta?

De ce se aprinde candela în fața icoanelor. Știați asta?

De ce se aprinde candela în fața icoanelor. Știați asta?
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
10 Ian 2018   •   14:19

Mulți credincioși aprind zi de zi candela, însă foarte puțină lume cunoaște motivul pentru care acest lucru se face doar înaintea icoanelor.

Potrivit sfinților părinți, în centrul rugăciunilor noastre pe care le facem în fața icoanelor se află lumina candelei, lumina Mântuitorului. Pe de altă parte, candela aprinsă luminează  chipul sfântului reprezentat în ea. Al treilea motiv pentru care este absolut necesar să aprindem candela în fața icoanelor este faptul că lumina acesteia ne amintește de gândurile noastre cele rele, iar lumina lui Hristos ne arată cum să le îndreptăm.

Potrivit sfântului Nicolae Velimirovici, prin lumina candelei orice credincios aducă jertă Mântuitorului, fiind un semn de recunoștință pentru toate binefacerile pe care acesta le aduce vieții noastre. Nu în ultimul rând, aprindem candela tocmai pentru a îndepărta de la noi frica care ne abate de la rugăciune.

Sfinții părinți spun că în fiecare casă trebuie să existe cel puțin o candela adevărată, nu cele cu beculețe sau leduri. Foarte important este să fie folosit întodeauna ulei curat, iar candela trebuie să fie tot timpul aprinsă. Cine nu poate, din diverse motive, trebuie să o aprindă seara și de câte ori își face rugăciunea. Nu uitați să aprindeți întotdeauna candela în zilele de sărbătoare, începând din ajunul acesteia, scrie secretele.com.

×
Subiecte în articol: credinciosi
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close