Antena 3 CNN Actualitate Religie ÎPS Teodosie, avertisment în postul Paştelui: Cine are acest nărav, să-l lase. E mai rău ca beţia!

ÎPS Teodosie, avertisment în postul Paştelui: Cine are acest nărav, să-l lase. E mai rău ca beţia!

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este intransigent cu cei înrobiţi viciilor lumeşti şi îi avertizează pe cei care consumă ceea ce, în popor, poartă denumirea arhaică de "iarba dracului".

ÎPS Teodosie, avertisment în postul Paştelui: Cine are acest nărav, să-l lase. E mai rău ca beţia!
de Georgiana Adam    |    16 Mar 2021   •   08:48

"Cine fumează, nu ţine post", a avertizat Teodosie, citându-l, în acest sens, pe Părintele Cleopa, duhovnicul de la Mănăstirea Sihăstria.

Teodosie: Fumatul e împotriva firii!

"Luaţi aminte! Unii acoperă nişte păcate care se spune că ar fi relative, că n-ar avea importanţă. Părintele Cleopa foarte frumos observă şi zice că fumatul, deşi nu este mâncare, e mare păcat. Mai mare ca beţia. Pentru că e împotriva firii. Astfel încât, cine fumează, nu ţine nicio zi de post. Să ia aminte cei care acest nărav, să-l lase. Şi nu vă amăgiţi zicând: 'mai rărim'! Dintr-o dată!", a îndemnat arhiepiscopul Tomisului şi Constanţei, chiar în ziua în care a început Postul Paştelui.

A început postul Paştelui

Luni, 15 martie, a început postul Paştelui. Acesta durează 40 de zile şi este cunoscut şi sub numele de Postul Mare. Rânduielile bisericii spun că, în postul Paștelui 2021, nu este bine să cântăm sau să dansăm.

Această perioadă marchează cele 40 de zile în care Iisus Hristos a suferit pentru iertarea păcatelor noastre. 

În postul Paştelui, organizarea evenimentelor în biserică, precum nunți sau botezuri, este interzisă. Nu se consumă carne, produse lactate, ouă şi peşte, cu excepţia zilelor de 25 martie, de Buna Vestire și 25 aprilie, în Duminica Floriilor.

Ortodocşii sărbătoresc Duminica Floriilor pe 25 aprilie în timp ce la catolici această sărbatoare cade în data de 28 martie.

Anul acesta, credincioşii sărbătoresc Paştele Catolic pe data de 4 aprilie, în timp ce ortodocşii îl celebrează pe 2 mai.

×
Subiecte în articol: Teodosie fumat
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close