Antena 3 CNN Actualitate Religie Papa Francisc cere iertare de la Dumnezeu pentru toți creștini care plătesc pentru relațiile sexuale: „Asta nu înseamnă să faci dragoste. Înseamnă să torturezi o femeie” 

Papa Francisc cere iertare de la Dumnezeu pentru toți creștini care plătesc pentru relațiile sexuale: „Asta nu înseamnă să faci dragoste. Înseamnă să torturezi o femeie” 

Papa Francisc cere iertare de la Dumnezeu pentru toți creștini care plătesc pentru relațiile sexuale: „Asta nu înseamnă să faci dragoste. Înseamnă să torturezi o femeie” 
20 Mar 2018   •   16:49

Papa Francisc a cerut iertare de la Dumnezeu în numele tuturor creștinilor care plătesc pentru sex.  

Suveranul Pontif de 81 de ani a descris bărbații care frecventează prostituatele ca și niște criminali cu „o mentalitate bolnavă”, care cred că femeile există doar pentru a fi exploatate. Acesta a declarat: „Asta nu înseamnă să faci dragoste. Înseamnă să torturezi o femeie. Să nu confundăm termenii.” 

Papa a făcut aceste declarații în timpul undei sesiuni de patru ore unde 300 de tineri au fost invitați la Vatican, pentru a îi ajută pe lideri să descopere ce crede generația tânără despre Biserica Catolică. Acesta, care a făcut o prioritate din lupta împotrivă traficului de persoane de când a devenit capul Bisericii, a îndemnat tinerii să lupte și ei împotrivă prostituției forțate și abuzului împotrivă femeilor: „Aceasta este o bătălie la care cer ajutorul oamenilor tineri, pentru demnitatea femeilor.” 

Papa Francisc a adăugat că prostituția forțată a fost născută dintr-o mentalitate bolnavă și nici o formă de feminism până acum nu a reușit să o doboare.  

Sursă: The Independent 
  

×
Subiecte în articol: Vatican prostitutie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close