Antena 3 CNN Actualitate Religie Papa Francisc a exclus din cler un preot german de 88 de ani, pentru abuzarea unor copii

Papa Francisc a exclus din cler un preot german de 88 de ani, pentru abuzarea unor copii

Papa Francisc a luat astăzi decizia de a exclude din rândurile Bisericii Catolice un preot în vârstă de 88 de ani pentru abuzuri asupra minorilor. Fostul preot era din dioceza catolică Osnabruck, din nord-vestul Germaniei.

Papa Francisc a exclus din cler un preot german de 88 de ani, pentru abuzarea unor copii
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / ABACA
de Mia Lungu    |    31 Mai 2022   •   21:16

Preotul vizat de măsura drastică a slujit din 1976 până în 1997 şi a fost acuzat în 2018, după ce mai multe victime au relatat despre abuzurile sale, potrivit Digi24.

Procuratura a fost sesizată, însă infracţiunile respective se prescriseseră.

Odată cu excluderea din cler, fostul preot îşi pierde dreptul la pensie; situaţia sa va fi examinată de dioceză şi de asigurările sociale germane. Acesta nu va mai putea îndeplini niciun fel de îndatoriri ecleziastice, inclusiv oficierea de liturghii.

Agenţia DPA notează că mulţi catolici germani îşi pierd în ultimii ani încrederea în biserică, în special din cauza abuzurilor sexuale ale mai multor membri ai clerului asupra unor copii şi pentru că autorităţile catolice nu au reacţionat în trecut la astfel de cazuri.

×
Subiecte în articol: abuz copii preot Papa Francisc
Parteneri
Suspectul principal a recunoscut! Cum a murit fetiţa din canapea
x close