Antena 3 CNN Actualitate Religie Părintele Calistrat, despre cauza bolilor. „Dacă porți în tine ură, răutate, dușmănie, îți îmbolnăvești toate organele interne”

Părintele Calistrat, despre cauza bolilor. „Dacă porți în tine ură, răutate, dușmănie, îți îmbolnăvești toate organele interne”

Părintele Calistrat, despre cauza bolilor. „Dacă porți în tine ură, răutate, dușmănie, îți îmbolnăvești toate organele interne”
Sursa foto: Foto: Captură video/Facebook
07 Mar 2018   •   17:30

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale nonconformiste. Pe Facebook, acolo unde este urmărit de peste 300.000 de oameni, preotul postează predicile sale în care vorbește despre învățăturile Bibliei folosind un limbaj actual.

„Toate bolile interne din om, vin din suferința interioară și atacă ficatul, stomacul, inima, rinichii, creierul. Dacă te mânii și ești nervos, dacă porți în tine ură, răutate, dușmănie, îți îmbolnăvești toate organele interne. Toată această furie demonică este numită de Sfântul Nicodim Aghiorâtul "furia satanică" și este împărțită în trei etape.

După Sfântul Ioan Scărarul, mânia se împarte în trei feluri; este mânia numită pe grecește holos, care înseamnă "repede", când omul se mânie repede și tot repede îi trece. "Mâniati-vă si nu gresiti." 

Inima omului este împărțită în trei părți: partea mânioasă, partea rațională și partea poftitoare. Această mânie este dumnezeiască, căci din fire este sădită în sufletul omului, să se mânie asupra păcatului. Sfântul Ioan Gură de Aur zice: "Mânia ta să nu fie asupra fratelui, ci asupra șarpelui prin care ai căzut". 

Când vezi pe un om că te ocărăște sau îți face rău, nu te supăra pe el, că nu-i vinovat el. Nu s-ar fi pus legea iubirii de vrăjmași dacă era așa. Urăște boala lui, nu pe om, că nu-i vinovat omul, diavolul îl îndeamnă. Urăște boala, că boala-i de la draci, ca să-l facă să te urască, să te ocărască, să te păgubească, să te bată. El nu-i vinovat, că omul este făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, dar cel îndemnat de diavol așa face”, este o parte a mesajului preotului Calistrat. 

×
Subiecte în articol: preot boli cauza
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close