Antena 3 CNN Actualitate Religie Patriarhul Chiril I al Moscovei, despre raportarea Bisericii la lumea virtuală: ”Fiecare utilizator al rețelei este o persoană vie, nu un obiect virtual"

Patriarhul Chiril I al Moscovei, despre raportarea Bisericii la lumea virtuală: ”Fiecare utilizator al rețelei este o persoană vie, nu un obiect virtual"

Patriarhul Chiril I al Moscovei, despre raportarea Bisericii la lumea virtuală: ”Fiecare utilizator al rețelei este o persoană vie, nu un obiect virtual"
Sursa foto: Foto: en.rian.ru
25 Oct 2017   •   21:17

Patriarhul Chiril I al Moscovei și al Întregii Rusii a făcut dezvăluiri cu privire la ateism, despre Biserică pe internet, despre religie ca factor politic, răspunzând chiar afirmației făcute recent de scriitorul Dan Brown-autorul celebrei cărți Codul lui Da Vinci-potrivit căreia „Dumnezeu nu va supraviețui științei!”

”Eu nu am auzit însă că predicțiile scriitorului Brown ar avea autoritate în lumea oamenilor de știință. Are dreptul la opinie, dar aceasta nu înseamnă și că ea are o valoare foarte mare.

De multe ori, Biserica, este învinuită  de obscurantism și de nepolitețe. Însă, în unele situații, Biserica este de fapt cea consecventă atunci când vine vorba să sprijine „știința pură”. Credem că știința va dezlega toate tainele privitoare la cum a fost creată lumea, că ne va spune ce trebuie făcut pentru a trăi o viață fericită, cum să învingi moartea, bolile, suferința, nedreptățile, cum să dezlegi tainele problemelor sufletești. Dar toate convingerile acestea sunt bazate pe credință oarbă, nu pe rezultatul concret al studiilor științifice.”, a declarat Patriarhul Chiril I al Moscovei, pentru Q Magazine.

Patriarhul a vorbit și despre cum se raportează Biserica la internet și la lumea virtuală.

”În lumea virtuală se întâmplă o mulțime de lucruri oribile, proaste, necinstite,uneori chiar infracțiuni. Așa cum de fapt se întâmplă și în lumea reală. Important este să ținem cont de aspectele negative care ne pot aștepta acolo.  Pe internet poți găsi foarte multă informație falsă, care de cele mai multe ori îl irită pe om, îl abate de la ce trebuie să facă în mod obișnuit, îi creează sentimente neplăcute și, mai ales, sunt foarte  multe cazuri când se pune o informație pe internet cu titlu de certitudine, deși este doar o speculație, o bârfă (...). Fiecare utilizator al rețelei este o persoană vie, nu un obiect virtual. În plus, sacramentele Bisericii nu sunt comise în spațiul virtual, ci ele sunt nucleul vieții unui credincios.
Creștinii sunt chemați să fie martori ai unei vieți transfigurate de lumina Credinței peste tot – inclusiv pe internet și ar trebui să se manifeste nu numai în ideile expuse, dar și în modul în care acestea sunt prezentate interlocutorului.”, a mai spus Patriarhul Chiril.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close