Antena 3 CNN Actualitate Religie POSTUL CRĂCIUNULUI 2017. Ce e bine să faci marți, de Lăsatul secului. Tradiţii şi superstiţii

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017. Ce e bine să faci marți, de Lăsatul secului. Tradiţii şi superstiţii

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017. Ce e bine să faci marți, de Lăsatul secului. Tradiţii şi superstiţii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    14 Noi 2017   •   12:21

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017. Lăsatul secului pentru Postul Crăciunului este pe 14 noiembrie, cu o zi înainte de intrarea în Postul Crăciunului. În această zi, creștinii petrec alături de familie. La masa de Lăsatul secului se strâng rudele apropiate sau prietenii şi se desfată cu bucate gustoase: ciorbă, fripturi, plăcinte şi vin.

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017. Masa sărbătorească este aşezată la răsărit, lângă icoană, iar faţa de masă este albă şi în mijlocul ei se pune o pâine şi sare. De Lăsatul secului se fac plăcinte cu brânză, se bea vin şi se mănâncă friptură. Superstiţiile spun că dacă pieptul găinii aduse la masă este gras, iarna va fi grea, viscolită şi geroasă, iar dacă pieptul este slab se prevesteşte o iarnă blândă şi o vară rodnică, potrivit romaniatv.net.

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017. La Lăsatul secului, uşile şi ferestrele caselor, dar şi porţile gospodăriilor, sunt unse cu usturoi, pentru că spiritele rele să fie alungate. Uneori, relele se alungă şi cu prin zgomote şi împuşcături.
 

×
Subiecte în articol: Tradiţii şi obiceiuri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close