Antena 3 CNN Actualitate Religie POSTUL CRĂCIUNULUI 2017: Marți e Lăsatul secului. Uite ce nu ai voie să faci

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017: Marți e Lăsatul secului. Uite ce nu ai voie să faci

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017: Marți e Lăsatul secului. Uite ce nu ai voie să faci
Sursa foto: Foto: flickr.com
de M.Z.    |    14 Noi 2017   •   10:33

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017. Creştinii ortodocşi se pregătesc pentru Postul Crăciunului. Acest post este ţinut cu stricteţe de credincioşi din întreaga lume. Postul Crăciunului ţine 40 de zile. Începe pe 15 noiembrie şi se sfârşeşte pe data de 25 decembrie. Lăsatul Secului este pe data de 14 noiembrie. 

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017. În timpul Postului Crăciunului oamenii se abţin de la carne, brânză şi ouă. Miercurea şi vinerea consumă mâncare fără ulei şi fără vin. În zilele de marți și joi credincioșii pot consumă peste, vin sau untdelemn, potrivit spynews.ro.

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017. Gospodinele trebuie să ţină cont de mai multe superstiţii: resturile de la masa de Lăsata secului se aruncă doar spre răsărit, altfel păsările se vor răzbuna şi vor ciuguli toată recolta de boabe; oalele se pun cu gura-n jos, pentru ca gospodăria să fie ferită de pagube. În plus, femeile nu au voie să coasă, nu torc şi nu ţes de Lăsata secului, pentru ca gospodăria să nu fie lovită de rele şi de boli. Dacă dai împrumut ceva din casă, se vor înmulţi lupii şi vor coborî în sat. Femeile fac turte de mălai şi le dau de pomană pentru morţi şi vii.
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close