Antena 3 CNN Actualitate Religie Episcopul Giurgiului: "Nu cădeţi pradă cuvintelor deşarte. La Paşte nu ne urăm «Sărbători fericite!»"

Episcopul Giurgiului: "Nu cădeţi pradă cuvintelor deşarte. La Paşte nu ne urăm «Sărbători fericite!»"

Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, le-a scris credincioşilor îndemnându-i să se împace cu cei ce le-au greşit şi să ierte.

Episcopul Giurgiului: "Nu cădeţi pradă cuvintelor deşarte. La Paşte nu ne urăm «Sărbători fericite!»"
Sursa foto: Jurnal Giurgiuvean
de Silvia Preda    |    23 Apr 2022   •   12:23

"Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele Domnului. Nu îngăduiţi să vă fie spre osândă, ci spre viaţă veşnică! Căutaţi lumina cea neapusă a Învierii şi nu strălucirea obositoare a sărbătorii lumeşti. Nu cădeţi pradă cuvintelor deşarte, căci la Paşte nu ne urăm unii celorlalţi „Sărbători fericite!”, ci mărturisim că „Hristos a înviat!”, a scris Preasfinţitul Ambrozie.  

Episcopul spune că trebuie lăsate la o parte invidia şi ura, duşmăniile şi vorbele de ocară. Un creştin trebuie să se împace cu cei ce i-au greşit şi să ierte.

"Nu uitaţi că, ţintuit pe cruce, Hristos a iertat, nu a blestemat. Fiţi cu luare aminte la toate cele ce se petrec în jurul nostru şi nu vă amăgiţi că se poate afla ceva fără de rânduiala lui Dumnezeu", mai scrie episcopul Giurgiului.

Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului: "Nu este vreme de pierdut în a ajuta, nu mai este loc de ură şi de ranchiună"

"Ceea ce se petrece în ţara vecină, Ucraina, este o tragedie şi nu există nicio justificare pentru toate ororile pe care cei de acolo sunt nevoiţi să le trăiască. Nu poţi să‑ţi justifici intervenţia militară în faţa mamei ce şi‑a îngropat copilul, a copilului ce şi‑a pierdut părinţii, a celor neputincioşi ce s‑au văzut nevoiţi să ia drumul pribegiei", scrie episcopul.

"Noi înşine nu putem face multe, însă puţinul pe care‑l avem de oferit să nu‑l ascundem, ci să‑l dăruim celor ce au cu adevărat nevoie în momentele acestea", a scris episcopul Giurgiului în Pastorala de Paşti.

×
Subiecte în articol: Preasfințitul Ambrozie Paste
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close