Antena 3 CNN Actualitate Român căutat de poliţiştii din toată Europa, găsit ascuns sub un pat, într-o casă din Bucureşti

Român căutat de poliţiştii din toată Europa, găsit ascuns sub un pat, într-o casă din Bucureşti

Căutat pentru 90 de fapte de furt săvârşite pe teritoriul Austriei, un bărbat din Bucureşti a găsit un loc inedit în care să se ascundă de poliţiştii care îi băteau la uşă: lada patului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Feb 2024   •   09:18

Românul este în arest acum în baza unui mandat european. Conform anchetatorilor acesta ar fi furat mii de euro de pe cardurile străinilor.

Aşa l-au găsit poliţiştii ieri seară pe Constantin Nicolae, ascuns în lada patului într-o locuinţă din Sectorul 6. Românul de 41 de ani era căutat de poliţiştii austrieci din luna noiembrie şi avea un mandat european de arestare pe numele lui pentru zeci de furturi pe care le-ar fi comis pe teritoriul Austriei.

"Bărbatul era urmărit internațional pentru săvârşirea a 90 de infracțiuni de furt, participare la un grup organizat, însușire de mijloace de plată non numerar, utilizare frauduloasă de date informatice prevăzute de Codul penal austriac", a declarat Crina Eşanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Mai exact vorbim despre obținere de date acces carduri, jaf, insusire a unor mijloace de plată non-numerar, sustragere de documente şi utilizare frauduloasa de date informatice. Românul ar fi făcut parte dintr-un adevărat grup infracţional organizat care îşi desfăşura activitatea pe teritoriul Austriei.

Conform unor surse, Constantin Nicolae, ajutat de ceilalţi membrii ai grupării, şi-ar fi ales cu atenţie victimele şi le-ar fi urmărit mai mult timp. Ar fi reuşit astfel să le afle datele de pe cardurile bancare și de credit, obținând inclusiv codurile PIN.

Mai apoi, suspecţii ar fi furat portofelele victimelor şi ar fi folosit cardurile să îşi plătească diverse facturi sau să retragă bani de la bancomat. Aşa ar fi reuşit românul să câştige câteva mii de euro.

El a fost reţinut de poliţiştii din România şi este acum în Arestul Central din Bucureşti. Autorităţile din ţara noastră trebuie să confirme mandatul european de arestare şi să facă demersurile pentru o eventuală extrădare a românului în Austria.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close