x close

Romatsa a cerut OPRIREA emiţătorului ELT din avionul pilotat de Adrian Iovan, pentru că semnalul lui îi deranja în cască

de A.M.P    |    22 Ian 2014   •   17:15
Romatsa a cerut OPRIREA emiţătorului ELT din avionul pilotat de Adrian Iovan, pentru că semnalul lui îi deranja în cască 482

Controlorii de trafic de la Romatsa au cerut Şcolii de Aviaţie să oprească emiţătorul din avionul pilotat de Adrian Iovan, pentru că semnalul lui îi deranja în cască. Emiţătorul respectiv este special creat pentru a ajuta la găsirea aparatului, în caz de accident.

Dezvăluirea a fost făcută de pilotul Valentin Ialomiţeanu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, care a zburat cu acelaşi avion în urmă cu două săptămâni.

"Este acelaşi avion cu care am zburat acum două săptămâni. Avea acest sistem de reperare în caz de accident, Emergency Locator Transmitter (ELT) El emite până i se termină bateria. (...) Romatsa a cerut să fie oprit emiţătorul că îi deranja în cască", a declarat pilotul Valentin Ialomiţeanu, care a subliniat că a aflat acest lucru de la Dispeceratul Aviaţiei Civile.

ROMATSA nu a făcut nimic pentru reperarea avionului

Întrebat de ce să fi cerut Romatsa oprirea semnalului ELT, pilotul a răspuns că, fie nu au avut aparatura necesară să detecteze punctul respectiv, fie nu au abonament la satelitul care trebuia să codifice şi să spună exact punctul unde este, a mai declarat pilotul.

Citeşte mai multe despre:

ROMATSA Adrian Iovan accident aviatic Apuseni
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati