Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alexandru Rafila: ”Era foarte bine ca prima zi de școală să coincidă cu o testare a tuturor elevilor”

Alexandru Rafila: ”Era foarte bine ca prima zi de școală să coincidă cu o testare a tuturor elevilor”

Profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, a declarat că multe școli din românia pot funcționa cu prezență fizică dacă personalul este vaccinat, se pot face teste și nu există cazuri. Acesta este de părere că în prima zi de școală de după această vacanță ar fi bine să fie testați toți elevii.

Alexandru Rafila: ”Era foarte bine ca prima zi de școală să coincidă cu o testare a tuturor elevilor”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    03 Noi 2021   •   23:12

”Acum reîncepe școala și o să fie o decizie dificil de luat pentru domnul ministru Cîmpeanu, pentru că există cele două curente: primul, din care fac și eu parte, cei care vor să mențină școlile deschise, în condiții de siguranță, și cei care vor să le închidă cu orice preț”, a spus Alexandru Rafila la Marius Tucă Show.

Profesorul este de părere că, din punct de vedere al sănătății publice, școlile pot funcționa cu prezență fizică dacă vor oferi condiții de siguranță elevilor, se vor organiza foarte bine și vor asigura testarea elevilor și cadrelor didactice.

”Eu știu că au venit teste, dar nu sunt bine organizați”, a mai spus Rafila.

”Era foarte bine ca prima zi de școală să coincidă cu o testare a tuturor elevilor încât riscurile pentru școlari să fie minime. Dacă ai cea mai mare proporție de personal didactic și nedidactic vaccinată, nu sunt cazuri în școală, poți să faci testare, cred că școlile își pot desfășura activitatea, dar sigur lucrul acesta trebuie evaluat împreună cu Direcția de Sănătate Publică locală. Și atunci pot continua multe dintre școli”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta susține că învățământul online și lipsa de interacțiune este gravă și tarumatizantă pentru elevi.

”O să avem tot mai multe probleme dacă continuăm în acest fel”, a mai spus Rafila.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că vacanța nu va fi prelungită și că școala va începe pe 8 noiembrie.

Zilele următoare se va anunța dacă școala va începe cu prezență fizică sau cursurile se vor desfășura în mediul online.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close