Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ambulanţa Puls a găsit o portiţă de funcţionare, deși are activitatea suspendată

Ambulanţa Puls a găsit o portiţă de funcţionare, deși are activitatea suspendată

Ambulanţa Puls a găsit o portiţă de funcţionare, deși are activitatea suspendată
Sursa foto: Foto: www.facebook.com
de M.Z.    |    17 Mai 2016   •   14:55

Serviciul de ambulanță Puls riscă să rămână fără licenţă de funcţionare, au spus oficialii de la Departamentul pentru Situatii de Urgenţă, după ce jurnaliștii TVR ar fi descoperit că medicii acordă asistenţă la domiciliu, deși stația de salvare are activitatea suspendată, susține știri.tvr.ro

Reporterii TVR au descoperit luni că serviciul de ambulanţă Puls acordă asistenţă la domiciliu, chiar dacă are activitatea suspendată, iar marți, medicii nu au mai recomandat același lucru. 

Un reporter TVR a sunat la serviciul privat de ambulanţă şi a fost îndrumat să ceară ajutor la numărul unic de urgenţă 112. Deşi are activitatea suspendată, Serviciul de ambulanţă Puls găsise o portiţă de funcţionare: în caz de nevoie, trimitea o maşină cu un medic care putea acorda asistenţă la domiciliu. 

Operatoarea de la dispecerat le-a explicat jurnaliștilor cum stau lucrurile: ambulanţa nu mai răspunde solicitărilor urgente, oferă, în schimb, asistenţă medicală la domiciliu, care costă 199 de lei.

Ambulanța Puls are activitatea suspendată, după ce a fost implicată în cazul decesului fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit la spital, pe 6 mai, după ce medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca au încercat timp de zeci de minute să îl resusciteze.

Din momentul în care fotbalistul a căzut ca secerat și până când a fost urcat în ambulanţă au trecut 2 minute şi 47 de secunde, deși mașina Salvării era pe stadion.

Medicul echipei Dinamo: Lui Patrick Ekeng nu i s-a făcut resuscitare pe teren

Departamentul pentru Situatii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne şi specialiştii Ministerului Sănătăţii a făcut o controale la firma de ambulanţă privată Puls. În urma verificărilor, autorităţile au sesizat o serie de nereguli.

Citiți și Nereguli grave, după controlul Ambulanțelor Puls

×
Subiecte în articol: Patrick Ekeng
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close