Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Apa îmbuteliată, de 3.500 de ori mai dăunătoare decât apa de la robinet

Apa îmbuteliată, de 3.500 de ori mai dăunătoare decât apa de la robinet

Apa îmbuteliată este ”de până la 3.500 mai dăunătoare decât apa de la robinet” pentru mediu. Cercetătorii consideră că impactul apei îmbuteliate asupra ecosistemelor este de 1.400 de ori mai mare decât cel al apei de la robinet, notează The Guardian. 

Apa îmbuteliată, de 3.500 de ori mai dăunătoare decât apa de la robinet
Sursa foto: Hepta
de Andreea Cigolea    |    06 Aug 2021   •   12:55

Cercetarea a examinat impactul apei îmbuteliate aupra mediului în orașul Barcelona. ISGlobal a descoperit că, dacă toată populația orașului ar bea doar apă îmbuteliată, acest lucru ar duce dispariția mai multor specii de animale și la un cost de extracție a resurselor de 3.500 de ori mai mare decât dacă cele aproape 1,5 milioane de rezidenți ar bea apă de la robinet, cu o valoare de aproximativ 83,9 milioane de dolari pe an. De altfel, aproape 60% dintre rezidenții din Barcelona consumă apă îmbuteliată cel puțin o dată pe zi.

Apa îmbuteliată afectează ecosistemele

Cercetătorii au descoperit și că impactul apei îmbuteliate asupra ecosistemelor este de 1.400 de ori mai mare decât apa provenită de la robinet.

Cercetătorii spanioli au evaluat ”întregul ciclu de viață” și impactul asupra mediului al unui pet, incluzând extracția materiilor prime, fabricarea, transportul, distribuția, utilizarea și eliminarea sticlelor din plastic, informează Euronews.

Trihalometanii sunt compuși chimici în care trei dintre cei patru atomi de hidrogen ai metanului sunt înlocuiți cu atomi de halogen. Mulți trihalometani găsesc utilizări în industrie ca solvenți sau agenți de răcire. Aceștia sunt poluanți pentru mediu, iar mulți sunt considerați cancerigeni. Totodată, nivelurile de trihalometani din apa potabilă sunt reglementate în UE.

×
Subiecte în articol: apa robinet
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close