Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Demisii fulger la Ministerul Sănătăţii, după scandalul bazelor de date

Demisii fulger la Ministerul Sănătăţii, după scandalul bazelor de date

Bodgan Oprea a demisionat din funcția de purtător de cuvânt al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Surse din Ministerul Sănătății au declarat că motivul a fost "nepotrivirea de viziune în ceea ce privește reformarea în mod constructiv a Ministerului Sănătății”. Şi Sânziana Sumbasacu, consilier personal la Ministerul Sănătăţii şi-a dat demisia.

Demisii fulger la Ministerul Sănătăţii, după scandalul bazelor de date
Sursa foto: Hepta
de Sabrina Preda    |    Claudia Popovici    |    11 Mar 2021   •   18:50

Ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a numit pe Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt al președintelui Traian Băsescu, pe 27 ianuarie, în funcția de consilier cu atribuții de purtător de cuvânt.

Bogdan Oprea ar fi invocat o "nepotrivirea de viziune în ceea ce privește reformarea în mod constructiv a Ministerului Sănătății” şi a decis să îşi dea demisia.

Cazul nu este singular. Sânziana Sumbasacu, consilier personal la Ministerul Sănătăţii şi-a dat demisia.

Cele două demisii vin în contextul scandalului iscat de bazele de date pe care Vlad Voiculescu le-a făcut publice şi după ce premierul Florin Cîţu a decis să trimită Corpul de Control la ministerul Sănătăţii.

Cine este Bogdan Oprea 

Bogdan Oprea este specialist în comunicare în administrația publică la nivel înalt și cadru universitar cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu. El are licență de paramedic și însoțește, ca voluntar, ambulanțele care deservesc comunitatea în care trăiește.

Are o experiență de aproape 10 ani în administrație publică, fiind, printre altele, consilier de rang înalt al UE pentru comunicare și vizibilitate în cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova, purtător de cuvânt al președintelui României, Traian Băsescu, sau al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Din 2007 Bogdan Oprea este cadru universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București și a obținut licența de paramedic SMURD în anul 2017.

Cine este Sînziana Sumbasacu

Sînziana Sumbasacu a făcut parte din echipa de 22 de consilieri personali ai lui Vlad Voiculescu din 17 februarie.

Ea a fost responsabilă cu caravana „Dan Barna Președinte”, din partea PLUS, la alegerile prezidențiale din anul 2019.

A colaborat cu institutul ASPEN, unde activează însuși unchiul lui Vlad Voiculescu, celebrul Nic, iar, din anul 2020, coordonează activitatea cabinetelor locale ale PLUS din teritoriu. Anterior, aceasta a lucrat și pentru Platforma România 100, a lui Dacian Cioloș.

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății bogdan oprea
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close