Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce să mănânci puțin și rapid ca să îți țină de foame, când ești la dietă

Ce să mănânci puțin și rapid ca să îți țină de foame, când ești la dietă

Ce să mănânci puțin și rapid ca să îți țină de foame, când ești la dietă
Sursa foto: Foto: Pixabay
31 Oct 2019   •   11:01

Foamea în timpul unei cure de slăbire nu este deloc productivă. Din contră. Iată de ce vă prezentăm mai jos câteva alimente care potolesc foamea, fără să aducă prejudicii siluetei, potrivit csid.ro.

Migdalele- Câteva migdale sunt de ajuns pentru a potoli un stomac ce urlă de foame. Sunt bogate în antioxidanţi, vitamina E şi magneziu şi, în plus, potrivit unui studiu prezentat în cadrul The 2006 Obesity Society Annual Scientific Meeting, instaurează o stare de saţietate aproape imediat ce au fost consumate.

Ciorba/supa de legume- Fie că vă place ciorba, fie că preferaţi supa, atunci când e vorba despre legume fierte nu veţi da greş niciodată! Stomacul va fi plin, aportul de calorii este mic, iar porţia de sănătate este zdravănă.

Brânza Tofu- O sursă extraordinară de proteine vegetale şi antioxidanţi (isoflavone), brânza tofu nu le este rezervată doar vegetarienilor. Ajută la tăierea rapidă a senzaţiei de foame şi la energizarea organismului.

Ciocolata neagră - Ciocolata având în compoziţie un procent de cel puţin 70% cacao este perfectă atunci când vreţi să slăbiţi, iar poftele vă dau târcoale. Un pătrăţel este suficient pentru a potoli foamea (pentru că gustul amar stimulează scăderea apetitului), în plus este bogată în antioxidanţi şi alte substanţe care protejează sănătatea inimii şi stimulează digestia. 

Cartofii dulci - Spre deosebire de cartofii cu care suntem noi obişnuiţi, cartofii dulci conţin un amidon special care rezistă enzimelor digestive şi datorită căruia stau mai mult în stomac, menţinându-ne sătui mai mult timp. În plus, sunt plini de vitamina A şi C.

Ouăle - Potrivit specialiştilor, un singur ou fiert este de ajuns pentru a potoli foamea. Bogate în proteine de cea mai bună calitate, ouăle sunt o sursă excelentă de sănătate!

 

×
Subiecte în articol: dieta
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close