Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Gripă sau Covid: Ce faci dacă te-ai infectat cu amândouă. Explicaţiile medicului Carmen Dorobăţ

Gripă sau Covid: Ce faci dacă te-ai infectat cu amândouă. Explicaţiile medicului Carmen Dorobăţ

Cazurile de gripă, dar și de Covid, sunt în creștere în țara noastră, iar spitalele sunt deja sufocate de numărul mare de pacienți. Medicul Carmen Dorobăţ a explicat ce trebuie să facem dacă ne-am infectat cu ambele virusuri.

Gripă sau Covid: Ce faci dacă te-ai infectat cu amândouă. Explicaţiile medicului Carmen Dorobăţ
Sursa foto: Freepik.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Ian 2024   •   17:46

În țara noastră, numărul cazurilor de gripă, dar și de Covid, este tot mai mare. Unele spitale din țară au rămas fără paturi disponibile pentru pacienții care se prezintă cu infecții respiratorii.

Din păcate, și spitalele de copii sunt pline, iar situația s-ar putea agrava după începerea școlilor.

Medicul Carmen Dorobăţ a explicat, la Antena 3 CNN, că există posibilitate infectării cu ambele virusuri.

"În momentul în care avem o infecție mixtă, de exempu virus gripal și coronavirus, atunci este ușor de înțeles că vorbim despre o agresiune dublă la nivelul aparatului respirator. 

Citește și: Școlile reîncep cu băncile aproape goale, din cauza valului de gripă. Dr. Adrian Marinescu: "În jur de 200 de persoane, printre care și copii, vin zilnic la spital"

Sigur, va trebui să apelăm la sfatul medicului de familie sau la camera de gardă, și nu neapărat atunci când avem febră 39, pentru că sunt persoane cu o serie de boli,  care nu fac temperatură, din cauza patologiilor asociate.

În momentul în care ne simțim rău și vedem că starea generală ne este afectată, trebuie să luăm legătura cu medicul de gardă sau cu medicul de familie", a explicat medicul, la Antena 3 CNN.

Medicul afirmă că testele rapide pot fi folosite cu succes în această situație, rata de fals în ceea ce privește pozitivitatea fiind mică.

"Există teste rapide, care după experiența mea din ultimele două luni, sunt bune din punct de vedere medical, în sensul că dau rezultate pozitive adevărate.

Rata de fals în ceea ce privește pozitivitatea este mică. Sunt teste care oferă posibilitatea de determinare pentru gripă și pentru coronavirus, iar în acest fel putem să elucidăm dacă este vorba despre gripă sau despre coronavirus", a mai adăugat medicul Carmen Dorobăţ.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close