Antena 3 Actualitate Sănătate Dăunează sau nu masca pentru cei mici? Medic: ”Pentru copiii sub 5 ani, nu se recomandă masca de protecție”

Dăunează sau nu masca pentru cei mici? Medic: ”Pentru copiii sub 5 ani, nu se recomandă masca de protecție”

de Andreea Cigolea    |    08 Sep 2020   •   09:40
Dăunează sau nu masca pentru cei mici? Medic: ”Pentru copiii sub 5 ani, nu se recomandă masca de protecție”
Sursa foto: Pixabay

Începe școala, dar altfel. Copiii sunt nevoiți să poarte masca în sala de clasă și să rămână distanțați. Pediatrul  Mihaela Oros a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” dacă dăunează sau nu masca pentru cei mici din punct de vedere medical.

Specialista a spus și care ar fi diferența dintre o mască din bumbac și cea chirurgicală și când e recomandată una și când cealaltă.

”Școala începe altfel, este mai stresant, nu știm exact cum o să evolueze lucrurile. Ce știm însă, este ce am învățat în ultimele luni cu toții. Am învățat că atunci când e nevoie punem masca, și că cei mici pot să o poarte.

Discuțiile au arătat că cei mici sunt destul de deschiși la a învăța să poarte masca. În acest moment, pentru copii peste 12 ani, care pot înțelege cum se pune corect masca, cum să se spele pe mâini, recomandările sunt în a purta masca la fel ca și adulții, mai ales când nu putem păstra distanțarea. Dacă copilul este în contact cu o persoană pozitivă din anumite motive, este în metrou, autobuze, este recomantă purtarea măștii”. 

Masca nerecomandată pentru copiii sub 5 ani 

Pentru copiii sub 5 ani, nu se recomandă masca de protecție. Și între cei mici, sunt poate copii cu anumite afecțiuni sau probleme de dezvoltare, care nu ar trebui să folosescă masca.

În esență masca nu este dăunătoare, dacă este făcută pentru vârsta copilului iar cel mic știe să facă gesturile corecte. 

Ce mască alegem pentru cei mici

În transmisia comunitară, de zi cu zi, masca textilă este suficientă, adaptată mărimii feței copilului și trebuie neapărat să ascopere nasul gura și bărbia. Copii micuți trebuie să fie supraveghiați, pentru a nu exista riscul de sufocare. 

Masca textilă se spală, calcă și poate fi purtată a doua zi. 

Sfat de Sănătate. Cum ne învățăm copiii să poarte mască și care este cea mai potrivită pentru cei mici

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate mască copii

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close