Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Demisie în masă | Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău rămâne fără medici

Demisie în masă | Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău rămâne fără medici

Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău rișcă să rămână fară medici.

Demisie în masă | Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău rămâne fără medici
de Adrian Bonciu    |    31 Aug 2022   •   12:49

Cu toate că organigrama prevede 6 specialiști, doar doi mai țin urgentele medicale și gărzile, în situația în care zeci de cazuri grave sunt internate zilnic.

Cum nu era de ajuns, cei doi medici ramași au anunțat conducerea unității spitalicești că vor pleca din pricina volumului mare de muncă.

La 1 octombrie ultimii doi medici rămași aici au anunțat că vor demisiona, iar secția ar putea fi închisă, iar bolnavii transferați către alte spitale din zonă.

Nici măcar beneficiile și stimulentele financiare nu îi mai determină pe medici să rămână. Volumul de muncă este foarte mare iar câștigurile pe care le obțin prestând servicii medicale în mediul privat sunt mult mai atractive.

Conducerea spitalului speră ca până în momentul în care cei doi medici vor pleca definitiv să găsească înlocuitori. În caz contrar, secția va fi închisă temporar, iar bolnavii vor fi redirectionați către spitalele din București.

Președintele Consiliului Județean Buzău consideră că o măsură legislativă menită să oblige medicii rezidenți să lucreze o perioadă determinată de timp în spitalele din țară, ar putea rezolva situațiile de genul celei apărute la Buzău sau în alte județe din țară.

Autoritățile județene au realizat investiții în infrastructura spitalicească, secțiile au fost dotate cu aparatură de ultimă generație, sunt acordate stimulente medicilor specialiști dar cu toate acestea putini sunt cei care doresc să lucreze în secțiile aglomerate cum sunt cele de cardiologie.

Pe parcursul acestui an au fost organizate mai multe concursuri de ocupare a unor posturi de medici specialist în schimb doar trei medici și-au arătat interesul.

Cele mai multe locuri au fost disponibile în secțiile Cardiologie, ATI, Diabet, Oncologie, UPU care se confrunta cu deficit de personal.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close