Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Radu Țincu: "Nu poți să fugi în plin val pandemic de pe linia frontului"

Dr. Radu Țincu: "Nu poți să fugi în plin val pandemic de pe linia frontului"

Dr. Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, a explicat că, dacă se adevereşte, situaţia medicilor cu adeverinţe false, care îi scuteau de tratarea pacienţilor COVID, este una extrem de gravă.

Dr. Radu Țincu: "Nu poți să fugi în plin val pandemic de pe linia frontului"
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    29 Oct 2021   •   12:09

Dr. Radu Țincu a vorbit, într-o intervenție telefonică la Antena 3, despre situația medicilor care au fost prinși cu adeverințe false, care îi scuteau de tratarea pacienților COVID.

”Este un lucru extrem de grav și trebuie, fără discuție, să se facă verificări cu privire la astfel de adeverințe false. Dincolo de falsul în sine, discutăm de un afront la deontologia profesională. Nu poți să fugi în plin val pandemic de pe linia frontului și să lași pacienții neajutorați.

Este clar nevoie de o clarificare a acestei situații, care dacă de dovedește că au fost adeverințe false, desigur vor avea o finalitate în justiție. Dar dincolo de aceste adeverințe false, să știți că oamenii care sunt atât de bolnavi încât nu pot să îngrijească pacienți COVID sau nu pot să efectueze gărzi, e posibil să nu mai aibă loc într-un spital și să fie redistribuiți către zone de policlinică sau ambulatorii de specialitate.

Dr. Radu Țincu: ”Sistemul sanitar are nevoie de oameni care să fie apți să lucreze”

Sistemul sanitar are nevoie de oameni care să fie apți să lucreze și să își pună la dispoziția pacienților serviciile medicale. Nu avem nevoie de oameni care nu pot desfășura activitatea medicală în condițiile solicitate în prezent.

Întrebat ce ar trebui să facă Ministerul Sănătății, după ce a demarat această anchetă, astfel încât medicii care nu pot să lucreze să plece și să lase locul celor care chiar își pot oferii serviciile pacienților, Radu Țincu a răspuns: ”În primul rând, trebuie să stabilească dacă aceste adeverințe erau false. Aceste adeverințe au fost eliberate, cel mai probabil, de medicina muncii, în urma evaluării medicale, iar dacă sunt false, cu siguranță trebuie să fie rezolvate în justiție.

Cei care sunt într-adevăr atât de bolnavi, cred că trebuie să luăm în calcul o redistribuție a lor în anumite zone în care pot să își desfășoare activitatea medicală în conformitate cu bolile pe care le au, iar, în spitale, să fie oameni care pot să efectueze gărzi și să aigure acest efort colectiv național pentru trecerea pandemiei”, a explicat dr. Radu Țincu.

Medicii din linia întâi, prinși cu adeverințe false care îi scuteau de tratarea pacienților COVID

×
Subiecte în articol: Dr. Radu Ţincu
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close