Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Folosirea telefonului de îndată ce te trezești are efecte negative asupra organismului. Medic: "Echivalează cu îngroparea creierului"

Folosirea telefonului de îndată ce te trezești are efecte negative asupra organismului. Medic: "Echivalează cu îngroparea creierului"

Folosirea telefonului în primele cinci minute după ce te trezești are consecințe asupra organismului, atrag atenția medicii neurologi.

Folosirea telefonului de îndată ce te trezești are efecte negative asupra organismului. Medic: "Echivalează cu îngroparea creierului"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    20 Ian 2023   •   15:03

Specialiștii atrag atenția că dacă te uiți la telefon imediat ce te trezești poate fi dăunător pentru creier.

Profesorul Piero Barbanti, neurolog și șeful Centrului de Diagnostic și Terapie pentru Cefalee și Dureri din IRCCS San Raffaele Roma, a avertizat că "folosirea imediată a telefonului de îndată ce te trezești are consecințe asupra organismului."

"Echivalează cu îngroparea creierului în informații prin a-l face să ruleze dimineața devreme, car determină creierul să treacă prea repede de la o fază creativă nocturnă la una servilă în timpul zilei, generând anxietate și tehnostres", spune acesta.

"Conform datelor Deloitte, mai mult de o treime dintre utilizatorii din întreaga lume spun că își verifică telefonul în cinci minute de la trezire dimineața și 20% dintre ei îl verifică de peste 50 de ori pe zi.

Dependența de smartphone este un fenomen care afectează pe toată lumea, iar adulții sunt cel mai mult afectați. Datele ne vorbesc despre o creștere a tulburărilor legate de tehnologie. Sentimentul din spatele dependenței utilizatorului este teama de a fi rupt de ceva sau de a fi într-o situație periculoasă fără ca aceștia să știe, și asta este o nebunie, viața merge înainte chiar și fără noi.", a mai explicat medicul, potrivit Il Giornale.

Provocarea pe care a lansat-o neurologul este să "încerci să petreci o jumătate de zi fără wi-fi. Senzațiile inițiale ar fi cele de pierdere, lipsă, nervozitate, oboseală, dar ar dura foarte puțin".

×
Subiecte în articol: organism efecte negative telefon medic creier
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close