Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum evităm mâncatul excesiv din cauza stresului. Sfaturi preţioase de la Simona Carniciu, medic nutriţionist

Cum evităm mâncatul excesiv din cauza stresului. Sfaturi preţioase de la Simona Carniciu, medic nutriţionist

Alimentaţia este foarte importantă, mai ales atunci când traversăm o perioadă dificilă, în care pot apărea episoade de anxietate.Nutriționistul Simona Carniciu a explicat care sunt alimentele pe care trebuie să le consumăm pentru a combate anxietatea.

Cum evităm mâncatul excesiv din cauza stresului. Sfaturi preţioase de la Simona Carniciu, medic nutriţionist
de Iulia Gorgorin    |    08 Mar 2022   •   14:38

În această perioadă dificilă, alimentele sănătoase sunt cel mai bun medicament pe care îl putem oferi organismului nostru.

Simona Carniciu, medic nutriţionist, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre cum putem gestiona mai bine stările de anxietate cu care ne confruntăm.

Simona Carniciu: "Anxietatea poate să ducă la mâncat excesiv"

"Anxietatea poate să ducă la mâncat excesiv şi mâncatul excesiv şi nepotrivit poate chiar să inducă stări de anxietate. Deci este o interelaţie care poate merge într-un sens sau într-un celălalt sens, depinde de situaţie. Cu atât mai mult, în această perioadă în care, deşi în vecinătatea României sunt tot felul de conflicte, această stare de anxietate se manifestă din ce în ce mai mult, din ceea ce observăm în jurul nostru. Nu ştim dacă este o anxietate care are o bază  foarte clară şi poate că nu ar trebui să fim momentan atât de anxioşi, dar ar fi indicat, să ne gândim mai bine şi să nu ne agităm de acum, probabil nu este cazul. Ar fi bine să fim foarte atenţi, pentru că această stare de anxietate, nu poate duce doar la tulburări de alimentaţie. Poate să ducă la probleme mult mai serioase.

Ce alimente ar trebui să consumăm pentru a combate anxietatea

În ceea ce priveşte partea de alimentaţie, încercaţi în această perioadă, să consumaţi şi mai multe fructe, mai multe legume. Nu strică ciocolata, dacă este fără zăhăr şi este cu îndulcitor natural, cum este stevia şi cu mai multă cacao, este cu atât mai indicată, în aceste perioade anxioase, cu menţiunea că nu trebuie să exageraţi nici măcar cu ciolcolata. Acolo unde este cazul şi nu puteţi stăpâni, apelaţi la tot ce înseamnă suplimente alimentare, în aşa fel încât să puteţi controla mult mai bine aceste stări. Şi, controlând aceste stări de anxietate, clar, puteţi să aveţi o influenţă sau un control mai bun şi asupra comportamentului alimentar, care, scăpat de sub control, o să ducă la probleme, cum ar fi obezitatea", a spus Simona Carniciu, medic primar diabet și boli metabolice.

×
Subiecte în articol: simona carniciu alimente sfaturi anxietate
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close