Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Măsuri de urgență în România pentru coronavirus. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

Măsuri de urgență în România pentru coronavirus. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță măsuri de urgență în cazul românilor care revin în România din Italia, din localitățile afectate de coronavirus.

Măsuri de urgență în România pentru coronavirus. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății
Sursa foto: foto: Pixabay.com
23 Feb 2020   •   11:25

Chiar dacă până în momentul de față nu a fost raportat de către autoritățile italiene niciun caz al vreunul român infectat, țara noastră ar putea fi mai expusă la cazurile de infecție cu noul coronavirus, dată fiind circulația cetățenilor români în cele două țări. 

Pentru a spori siguranța cetățenilor, autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene, a transmis Ministerul Sănătății. 

Citiți și Aproape 80 de persoane diagnosticate cu coronavirus în Italia. Multe localități au fost închise, sute de români blocați în case

Noile măsuri vor fi transmise de către Ministetul Sănătății către unitatile sanitare si medicii de familie, prin direcțiile de sănătate publică judetene si a Municipiului București.

Mai mult, vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/ fluviale și aeriene. Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei. 

"Va fi extinsă campania de informare a populației privind infecția cu noul coronavirus, măsurile de prevenire individuale și colective care trebuie luate și va fi elaborat un buletin de informare zilnic privind evoluția situației la nivel internațional și eventualele măsuri suplimentare luate de autoritățile române", a mai transmis MS. 

×
Subiecte în articol: coronavirus România
Parteneri
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a aterizat în România
x close