Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicul Radu Țincu nu a mai mâncat mezeluri de ani de zile, cu o singură excepție: "Toată lumea mănâncă, dar nu trebuie să o facem zilnic"

Medicul Radu Țincu nu a mai mâncat mezeluri de ani de zile, cu o singură excepție: "Toată lumea mănâncă, dar nu trebuie să o facem zilnic"

Medicul toxicolog Radu Țincu a spus că nu mai mănâncă mezeluri de câțiva ani. Există totuși o excepție pe care o face, din timp în timp, pentru o anumită categorie de produse de acest fel.

Medicul Radu Țincu nu a mai mâncat mezeluri de ani de zile, cu o singură excepție: "Toată lumea mănâncă, dar nu trebuie să o facem zilnic"
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    13 Iun 2022   •   10:48

"Nu încurajez consumul de mezeluri. De ani de zile nu mănânc mezeluri. Nu spun că trebuie eliminate complet din alimentație, dar este bine să nu mâncăm în fiecare zi. Nu trebuie să abuzăm de ele pentru că au nitrați", a spus Radu Țincu la podcastul lui Cătălin Măruță.

"Nitrații fac un lucru prost în organism, dincolo de efectele toxice pe termen lung. Mezelurile fac un lucru rău: oxidează fierul din hemoglobină și o parte din hemoglobină nu mai funcționează normal. În timp, se poate ajunge la o modificare a capacității de transport a oxigenului”, a explicat medicul.

"Nu zic că nu am mai mâncat deloc. Putem merge la restaurant să mâncăm niște mezeluri italienești. Toată lumea mănâncă și bea un vin roșu, dar nu trebuie să o facem zilnic", a ținut să precizeze medicul toxicolog Radu Țincu.

×
Subiecte în articol: Radu Țincu mezeluri
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close