Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicii care i-au dat tânărului vaccinat cu Pfizer rapelul de la Moderna au fost amendaţi

Medicii care i-au dat tânărului vaccinat cu Pfizer rapelul de la Moderna au fost amendaţi

Centrul de Vaccinare deschis la Romexpo a fost sancționat cu 20.000 de lei, iar medicul coordonator și asistentul medical care a administrat din greşeală vaccin Moderna în loc de Pfizer unui tânăr diabetic au primit fiecare câte o amendă în valoare de 2.000 de lei.

Medicii care i-au dat tânărului vaccinat cu Pfizer rapelul de la Moderna au fost amendaţi
Sursa foto: Facebook Alin-Alexandru Ionescu
de Claudia Popovici    |    18 Mar 2021   •   18:34

Potrivit unei informări transmise de Ministerul Sănătății, reiese că în urma verificărilor dispuse la Centrul de Vaccinare deschis la Romexpo, după ce un tânăr a fost vaccinat cu Moderna, în loc de Pfizer, inspectorii DSP București au constatat că, la nivelul centrului de vaccinare nu sunt întocmite proceduri/protocoale de lucru, iar personalul medical și auxiliar nu este instruit privind modul de lucru pentru fiecare etapă (triaj epidemiologic, întregistrarea pacientului cu scanarea cărții de identitate, îndrumare către cabinet, vaccinare, supraveghere postvaccinare și eliberarea adeverinței).

Centrul de vaccinare,medicul coordonator și asistentul medical au fost amendaţi

Astfel au fost date trei amenzi, cea mai mare, în valoare de 20.000 de lei, pentru Centrul de vaccinare aparținând de Complexul Multifuncțional Caraiman „pentru neîntocmirea procedurilor/protocoalelor și neinstruirea personalului în ceea ce privește modul de lucru și administrarea vaccinurilor Pfizer și Moderna”.

O altă sancțiune, în valoare de 2.000 de lei, a fost aplicată pentru medicul coordonator pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru și neinstruirea personalului. Tot cu 2.000 de lei a fost sancționat și asistentului medical pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru.

Alin-Alexandru Ionescu a fost programat la vaccin pe 24 februarie, atunci când a primit vaccin Pfizer. A mers să primească serul în centrul de vaccinare numărul cinci din cadrul pavilionului RomExpo, din București. După ce a primit prima doză, Alin-Alexandru Ionescu s-a programat pentru rapel, iar potrivit procedurilor trebuia să fie vaccinat cu cea dea doua doză de vaccin Pfizer însă a fost vaccinat cu Moderna.

 Tânărul diabetic vaccinat cu două doze diferite: "Au apărut reacţiile adverse. Nu am primit niciun număr de contact dacă apar probleme, niciun suport, nicio procedură"

Alin-Alexandru Ionescu, tânărul cu diabet, vaccinat din greșeală cu rapelul Moderna în loc de Pfizer, reclamă că în statisticile oficiale apare ca neavând ambele doze COVID efectuate şi susţine că gestul lui Valeriu Gheorghiţă care l-a sunat pentru a-l asigura că din punct de vedere medical nu există riscuri "a fost o acțiune de PR bunicică, dar pe care domnul doctor nu a exploatat-o la adevăratul potențial".

Tânărul spune că, deşi a primit critici că nu a fost mai vigilent, a ales să-şi facă publică povestea pentru a atrage un semnal de alarmă care, poate, va spori atenţia din ambele părţi, pacient-asistent-medic în campania de vaccinare.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: vaccin Moderna Pfizer tânăr diabetic
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close