Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Meniuri complete pentru a pierde kilogramele acumulate de sărbători. Sfatul nutriționistului

Meniuri complete pentru a pierde kilogramele acumulate de sărbători. Sfatul nutriționistului

Mesele de Sărbători s-au încheiat, așa că trebuie să revenim la o alimentație echilibrată, mai ales pentru a scăpa de kilogramele acumulate în plus. Ela Crăciun, împreună cu medicul nutriționist Lygia Alexandru, au prezentat în emisiunea Numai de Bine câteva idei de meniuri.

Meniuri complete pentru a pierde kilogramele acumulate de sărbători. Sfatul nutriționistului
Sursa foto: pixabay
26 Apr 2020   •   14:21

”Au trecut Sărbătorile Pascale, bunătățile din frigider s-au terminat, și ne întrebăm ce mâncăm în continuare? Este o întrebare absolut firească în dorința de a scăpa mai repede de kilograme. În această perioadă avem toate minunile naturii. Salate, fructe într-adevăr nu sunt foarte diverse, dar au apărut căpșunele. Și căpșunele sunt fructe cu indice glicemic inferior. Și atunci le putem consuma ca gustare de fruct sau chiar putem avea un mic dejun doar cu fructe”, a povestit Lygia Alexandrescu. 

”Avem nevoie de fibre, pentru că s-a mâncat multă carne, avem nevoie de alimente care să conțină potasiu mult și aici mă refer la legume și fructe care ne ajută să scăpăm de apa pe care o reținem mâncând aceste alimente tradiționale care conțin mai multă sare. Avem nevoie de verdețuri, tot ce înseamnă clorofilă ne ajută să ne recăpătăm starea de bine”, a adăugat nutriționistul. 

Așadar, un meniu complet pentru o zi ar trebui să fie format din 3 mese principale și o masă de fructe.

 ”3 mese principale și o masă de fructe, dar masa de seară să fie mult mai ușoară, pentru că seara mergem spre odihnă. Și aici ne referim la alimente probiotice, mai ales dacă s-a ținut post, alimente probiotica ca iaurtul, kefirul, sunt foarte bine venite acum”.

”Un mic dejun cu fructe sau cu cereale și fructe amestecate, un prânz cu o supă sau un borș cu legume de primăvară, de asemenea o salată cu brânză puțin sărată, câteva fructe oleaginoase, 3-4 nuci sau un bol cu căpșune și lactate fermentate pentru seară. Așa ar trebui să fie o zi după sărbători, după ce am exagerat puțin”, a concluzionat Lygia Alexandrescu. 

×
Subiecte în articol: kilograme dieta meniu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close