Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Aşa arată farfuria ideală, perfect echilibrată. Mihaela Bilic: "Niciodată să nu lipsească acest ingredient!"

Aşa arată farfuria ideală, perfect echilibrată. Mihaela Bilic: "Niciodată să nu lipsească acest ingredient!"

Mihaela Bilic a dezvăluit, recent, secretul farfuriei perfecte. E important să existe un echilibru în alimentaţie, a subliniat ea.

Aşa arată farfuria ideală, perfect echilibrată. Mihaela Bilic: "Niciodată să nu lipsească acest ingredient!"
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Feb 2024   •   14:00

"Friptura cu salată este pentru slăbit, iar de slăbit nu înseamnă sănătos. Sunt câteva noțiuni pe care vreau să le lămurim foarte exact. Mâncatul de slăbit, cura de slăbire, este ceva nesănătos, dezechilibrat, frustrant, tot organismul tău este într-o nemulțumire, nu are cum să ne placă, se face cu voință și efort mult.

A mânca fără făinoase, fără carbohidrați, fără garnitură este cură de slăbire nu este mâncat echilibrat și sănătos.

După ce am învățat să asociem mâncarea, după ce natura ne-a făcut omnivori, să mâncăm de toate pentru că nu există alimentul perfect să le conțină pe toate, din cauza curei de slăbire și dorinței noastre de a fi tot timpul slabi, a trebuit să scoatem făinoasele, pâinea, cartofii, orezul, din farfurie ca să nu ne îngrășăm, iar asta s-a produs prin anii '70.

GPL – pentru organismul uman înseamnă glucide, proteine, lipide, cele trei clase mari de nutrienți fără de care noi nu putem funcționa. Acest combustibil este corect și trebuie să avem glucide, proteine, lipide", a spus medicul, recent, la un post de televiziune.

Mihaela Bilic a explicat ce înseamnă când într-o farfurie există legume și proteine (carne, pește, ou)

"Legumele înseamnă fibre, apă. Din punct de vedere nutritiv, în fibre avem zero calorii. Noi nu ne putem hrăni cu fibre. Noi când punem carne, peste ou, brânză, adică partea de proteine, într-o farfurie, ele vin la pachet cu lipide, cu grăsimi.

Legumele au apă, fibre, vitamine, minerale care nu contează din punct de vedere nutritiv.

Deci din această farfurie ne lipsesc glucidele. Din cauza că lipsesc glucidele, asta e o farfurie de slăbit. Foarte frumos pentru cine vrea să slăbească, dar nu înseamnă că este perfect echilibrată, ideală", a mai spus Mihaela Bilic. 

Cum arată farfuria ideală

"Nu scot legumele, le las aici. Ele pot sta în orice farfurie. Nu contează cantitatea lor tocmai pentru că ele nu aduc multe calorii. Aici nu avem o problemă, legume cât cuprinde, cât mai colorate, cât mai diversificate. Niciodată să nu lipsească!", a spus Mihaela Bilic.

Potrivit medicului, jumătate din farfurie trebuie să conține legume, iar cealaltă jumătate trebuie împărțită în mod egal între proteine și glucide (pâine, cartof, orez, paste,mămăligă).

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close