Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătății, discuții cu patronatele pentru susţinerea economiei: "Voucherele gratuite pentru testare sunt benefice"

Ministrul Sănătății, discuții cu patronatele pentru susţinerea economiei: "Voucherele gratuite pentru testare sunt benefice"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a discutat cu oamenii de afaceri despre măsurile care pot fi luate în perspectiva apariției unui nou val al pandemiei, printre subiecte fiind certificatul COVID și voucherele gratuite pentru testare.

Ministrul Sănătății, discuții cu patronatele pentru susţinerea economiei: "Voucherele gratuite pentru testare sunt benefice"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    20 Dec 2021   •   20:38

Ministrul Sănătății a anunțat că luni a avut o primă întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri privind „necesitatea pregătirii măsurilor de sănătate publică pentru controlul unui potențial val pandemic”.

„În cursul zile de azi, 20.12.2021, a avut loc o întâlnire online cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislației care să asigure limitarea răspândirii COVID-19.

Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situației din România și trebuie să țină seama de interesul de sănătate publică, dar și de nevoia de funcționare corespunzătoare a economiei”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății, potrivit Madiafax.

Reprezentanții companiilor au discutat cu ministrul Sănătății elementele legate de soluțiile pentru asigurarea continuității activității economice. Părțile au discutat despre certificatul COVID și despre voucherele de testare.

„Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenților economici la situația creată de introducerea certificatului COVID-19 și va fi favorabilă controlului pandemiei.

Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creșteri susținute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunțarea la el se va face după ce trendul devine descendent iar incidența cumulată scade sub 1”, a declarat Alexandru Rafila.

×
Parteneri
Horoscop rune 3-9 aprilie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close