Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medici: Nu interacționați cu animalele de companie dacă aveți COVID-19. Pisicile,cele mai vulnerabile

Medici: Nu interacționați cu animalele de companie dacă aveți COVID-19. Pisicile,cele mai vulnerabile

În contextul prevenirii răspândirii noului coronavirus, medicii veterinari recomandă proprietarilor de animale de companie să le țină în casă și să nu ia contact cu ele în cazul în care se simt bolnavi.

Medici: Nu interacționați cu animalele de companie dacă aveți COVID-19. Pisicile,cele mai vulnerabile
Sursa foto: pixabay
08 Apr 2020   •   13:33

Cu toate acestea, reprezentanţii Asociaţiei Veterinarilor din Marea Britanie spun că „proprietarii nu ar trebui să se îngrijoreze".

„Nu a fost niciun caz de pisică sau câine care să infecteze un om cu COVID-19", a spus profesorul Angel Almendros, de la City University din Hong Kong.

Mai multe studii au demonstrat că pisicile îşi pot transmite virusul una celeilalte, aceasta fiind specia cea mai vulnerabilă.

Sunt necesare "măsuri de precauţie logice" pe care trebuie să le ia proprietarii pentru a nu transmite virusul animalelor de companie, care îl pot purta pe blană: o igienă strictă a mâinilor şi interzicerea acesului afară.

"Evită contactul inutil cu animalul de companie, să îl iei în braţe sau să îi permiţi să îţi lingă faţa, şi nu atinge câinii altor persoane atunci când aceştia sunt plimbaţi", mai spun specialiştii.

Într-un articol recent pe acest subiect, Almendros a făcut referire la un câine de 17 ani din Hong Kong testat pozitiv pentru coronavirus, aparent infectat de stăpân.

Se pare că pisicile prezintă o mai mare probabilitate de a lua virusul din picăturile de salivă emise de oamenii care tuşesc sau strănută.

Cercetătorii chinezi au descoperit, după apariţia unui caz de pisică infectată de stăpân în Belgia, că felinele îşi pot transmite una alteia virusul.

Un alt caz a fost cel al unui tigru infectat de la o grădină zoologică din New York, care ar fi luat virusul de la unul dintre îngrijitori.

"Trataţi animalele de companie ca orice altă persoană din casă. Dacă te simţi bolnav, este bine să nu interacţionezi cu ele", spune Almendros.

×
Subiecte în articol: animale de companie coronavirus pisici
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close