Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicul nutriționist Mihaela Bilic: „Răul din viaţa noastră vine din aer. Microorganismele intră în plămâni și se împrăștie în tot corpul”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic: „Răul din viaţa noastră vine din aer. Microorganismele intră în plămâni și se împrăștie în tot corpul”

Nutriţionistul Mihaela Bilic atrage atenţia că asistăm la o explozie a bolilor autoimune. „Răul din viaţa noastră nu vine din mâncare, ci din aer”, spune ea.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic: „Răul din viaţa noastră vine din aer. Microorganismele intră în plămâni și se împrăștie în tot corpul”
Sursa foto: Antena 3
de S.T.    |    26 Feb 2020   •   09:57

„Răul din viața noastră nu vine din mâncare, ci din aer De câte ori ne îmbolnăvim sau nu ne simțim bine, primul gând care ne trece prin cap este “trebuie să fiu mai atent la alimentație, să mănânc sănătos!” Simțim nevoia să dăm vina pe ceva concret, logica minții noastre are nevoie de o relație cauză-efect, nu putem accepta că răul sau boala vin din senin. Și ce vinovat mai bun să existe decât mâncarea, singurul element exterior pe care, vrem-nu vrem, îl introducem zilnic în organism. Mâncarea, bat-o vina, este principalul suspect pentru că pe ea o vedem, o ducem cu mâna noastră la gură. Însă, ca în orice film polițist, vinovatul se dovedește a fi întodeauna cel la care nu te gandești, pe care nu-l bagi în seamă, care trece neobservat.

Și da, când vine vorba de sănătatea noastră, este important ce mâncăm, dar mult mai important este ce respirăm! Universul în care ne desfășurăm viața pare simplu și clar dacă e privit cu ochiul liber, însă văzut printr-o lupă devine amenințător și complicat. “Dușmanii nevăzuți” era titlul unui documentar care dezvăluia lumea microscopică ce ne înconjoară, de la paraziți, acarieni, virusuri și bacterii, până la praf și mucegai.

Așa cum mâncarea trece din tubul digestiv în sânge, la fel și microorganismele din aer intră în plămâni și de acolo se împrăștie în tot corpul”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

„Din păcate, nu percepem riscul îmbolnăvirii pe cale respiratorie, din simplu motiv că nu putem vedea cu ochiul liber acești agenți patogeni - dar asta nu înseamnă că ei nu există!!”, a mai scris medicul nutriționist.

×
Subiecte în articol: mihaela bilic boli
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close